Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κίνα: Η πόλη Σιαν παλεύει με την χειρότερη έξαρση κορονοϊού

Κατέγραψε σήμερα Πέμπτη (30/12) ο τεχνολογικός και βιομηχανικός κόμβος της Σιάν στην Κίνα πάνω από 100 νέα κρούσματα COVID-19, ανεβάζοντας τον απολογισμό των μολύνσεων τοπικής μετάδοσης στο υψηλότερο επίπεδο για οποιαδήποτε κινεζική πόλη φέτος.

Η Σιάν ανακοίνωσε 155 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης για τις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τοπικά στοιχεία. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των τοπικών μολύνσεων σε πάνω από 1.100 από τότε που ξεκίνησε η έξαρση στις 9 Δεκεμβρίου και ανάγκασε τις αρχές να θέσουν την πόλη των 13 εκατ. κατοίκων σε lockdown.

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων

Παρά τον χαμηλό απολογισμό κρουσμάτων συγκριτικά με εστίες σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, αξιωματούχοι της Σιάν έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης από τις 23 Δεκεμβρίου, καθώς το Πεκίνο απαιτεί κάθε έξαρση να τίθεται γρήγορα υπό περιορισμό.

Η Ρωσία δεν θα μπορεί να αντέξει έναν «Πόλεμο δύο Μετώπων» και η Κίνα δεν θα μπορεί να αντέξει έναν «Πόλεμο Τριών Μετώπων»


Η Samsung Electronics και η Micron Technology, δύο από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρίες κατασκευής καρτών μνήμης, έχουν προειδοποιήσει ότι το lockdown μπορεί να επηρεάσει τις μεταποιητικές τους μονάδες στην περιοχή.

Η Σιάν είναι επίσης μεγάλος τουριστικός προορισμός, προσελκύοντας επισκέπτες στη συλλογή των πήλινων αγαλμάτων στρατιωτών που έχουν θαφτεί μαζί με τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας πριν από 2.000 και πλέον χρόνια.

Σε lockdown η χώρα

Οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλούς κύκλους μαζικής διενέργειας τεστ για να εντοπιστούν οι μολύνσεις. Σήμερα ξεκίνησε ο έκτος γύρος, μία ημέρα μετά τον πέμπτο.

Κίνα: Διαπόμπευσαν ανθρώπους επειδή έσπασαν τα μέτρα για τον κορονοϊό


Σε πολλούς κατοίκους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τα συγκροτήματα κατοικιών τους εκτός κι να πηγαίνουν να υποβληθούν σε τεστ COVID-19 ή συντρέχει σοβαρός λόγος και έχουν τη σχετική έγκριση των αρχών.

Το lockdown της Σιάν, που πλέον βρίσκεται στην όγδοη ημέρα του, συμπίπτει με τη δεύτερη επέτειο από τότε που εντοπίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις ξεσπάσματος του κορονοϊού στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική Κίνα.

Έως χθες, η ηπειρωτική Κίνα είχε καταγράψει 101.890 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 4.636.

Tags
Back to top button