Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κίνα: Διαπόμπευσαν στους δρόμους παραβάτες των μέτρων κατά του κορωνοϊού (βίντεο)

Στην Κίνα, τέσσερις άνδρες εξαναγκάστηκαν να βαδίσουν σε δρόμους της πόλης Jingxi με συνοδεία αστυνομικών, φορώντας στολές και φέροντας πλακάτ με τα ονόματά τους και τις φωτογραφίες τους, για λαθραία μεταφορά ανθρώπων στα σύνορα της Κίνας, τα οποία είναι ερμητικά κλειστά  λόγω του κορωνοϊού. Παράλληλα πολίτες παρακολουθούσαν το γεγονός.

Η διαπόμπευση προκάλεσε μικτές αντιδράσεις στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Τα κρατικά Beijing News ανέφεραν ότι «το μέτρο παραβιάζει σοβαρά το πνεύμα του κράτους δικαίου και δεν μπορεί να επιτραπεί να επαναληφθεί».

Το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της πόλης Jingxi και η τοπική κυβέρνηση υπερασπίστηκαν ωστόσο τη συγκεκριμένη πρακτική, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια «πειθαρχική προειδοποιητική δραστηριότητα» και ότι δεν ήταν καθόλου απαράδεκτη.

Μερικοί άνθρωποι είπαν ότι τους θύμισε διαπομπεύσεις που γινόταν εκατοντάδες χρόνια πριν, ενώ άλλοι συμφώνησαν με τις προσπάθειες που απαιτούνται για τον έλεγχο του ιού κοντά στα σύνορα.

«Αυτό που είναι πιο τρομακτικό από τη διαπόμπευση στον δρόμο είναι τα πολλά σχόλια που υποστηρίζουν αυτή την προσέγγιση», έγραψε ένας χρήστης.

Το 2007, οι αρχές στην Κίνα απαγόρευσε τη διαπόμπευση κρατουμένων στους οποίους είχε επιβληθεί η θανατική ποινή.

 

 

Tags
Back to top button