Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η γραφειοκρατία δεν πρέπει να μας εμποδίζει όταν πρόκειται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

"Από την 1η Σεπτεμβρίου -νωρίτερα από το οποιοδήποτε πλημμυρικό φαινόμενο, και ενώ ακόμα είχαμε ακραίες πυρκαγιές στη χώρα- απέστειλα ως υπουργός και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Παπαγεωργίου, σε όλους τους Δήμους, τις Περιφέρειες και στους συναρμόδιους φορείς, επιστολές για επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων και κυρίως του καθαρισμού ποταμών, ρεμάτων και φραγμάτων από φερτά υλικά και σκουπίδια που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στο οποιοδήποτε πλημμυρικό φαινόμενο. Ακολούθησε δεύτερη επιστολή, τρίτη επιστολή: Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία" δήλωσε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι εφόσον δεν κρίθηκε ικανοποιητική η ανταπόκριση του συνόλου των ΟΤΑ, και μετά και από αυτοψίες, προχώρησε με τη σύμφωνη γνώμη της Προεδρίας της Κυβέρνησης στην κήρυξη Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας. "Κηρύξαμε την Περιφέρεια Αττικής και Δήμους σε αυτό το καθεστώς, έτσι ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες τουλάχιστον ως προς το βασικό: Τον καθαρισμό των ποταμών και των ρεμάτων. Σας διαβεβαιώ, ότι με βάση αυτό το Νόμο, η Πολιτική Προστασία δεν έχει καμία αρμοδιότητα ως προς τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την υλοποίηση των έργων. Παρ' όλα αυτά, υπερβήκαμε τις αρμοδιότητές μας γιατί εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι η γραφειοκρατία μπορεί και πρέπει να εμποδίζει τον οποιοδήποτε υπουργό ή δημόσιο λειτουργό, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το υπέρτατο αγαθό που είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κικίλιας: Νέες τεχνολογίες και καινοτομία θα συμβάλουν στην πρόληψη και ανθεκτικότητα των κοινωνιών από τις φυσικές καταστροφές

"Άρα, λοιπόν, θα περίμενα ότι θα έρθετε εδώ και θα πείτε, "να, επιτέλους, για μια διαδικασία η οποία πολλές φορές είναι ατέρμονη και παίρνει πάρα πολλά χρόνια για τα μεγάλα έργα στη χώρα, βρέθηκαν κάποιοι οι οποίοι κυνήγησαν την διαδικασία, ακόμα και καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να κινητοποιήσουν δημάρχους και περιφερειάρχες. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη κάνει πολύ καλή δουλειά και κάποιοι άλλοι έχουν καθυστερήσει. Και υπάρχουν και μεγάλα δημόσια έργα για τα οποία αναμένουμε τις εγκρίσεις της δικαστικής εξουσίας, καθότι είναι μια ανεξάρτητη αρχή, όπως γνωρίζετε" είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναφορικά με τις διαδικασίες δημοπράτησης των αντιπλημμυρικών έργων, ο υπουργός απάντησε στον κ. Χρηστίδη: "Ποιος σας είπε ότι αν οι διαδικασίες είναι συντετμημένες σε χρόνο δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν μελέτες; Ότι οι μελέτες αυτές δεν είναι υποχρεωτικό να είναι εγκεκριμένες; Και σε κάθε περίπτωση, καταλαβαίνετε ότι για να καθαριστούν τα ρέματα και ο Κηφισός από φερτά υλικά και σκουπίδια δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη μελέτη. Είναι το προφανές, είναι το αυταπόδεικτο και η κοινή λογική" δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι η κλιματική κρίση απαιτεί ανασχεδιασμό των έργων και των παρεμβάσεων.

Tags
Back to top button