Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κι όμως: Υπάρχει χάπι που μπορεί να σε βοηθήσει να ελέγχεις τα όνειρά σου

Χάπι που συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ, επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν έλεγχο των ονείρων τους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν – Μάντισον και του Lucidity Institute στη Χαβάη, ανακάλυψαν ότι όσοι παίρνουν γαλανταμίνη είναι πιο πιθανό να έχουν αυτό που αποκαλούμε «συνειδητά όνειρα».

«Συνειδητό όνειρο» είναι κάθε όνειρο κατά το οποίο το άτομο έχει συνείδηση ότι ονειρεύεται και μπορεί μάλιστα να επηρεάσει την εξέλιξή του.

Το 42% των συμμετεχόντων που συμμετείχαν στην έρευνα είχε «συνειδητά όνειρα».

Το συγκεκριμένο χάπι δεν χρησιμοποιείται σαν θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, στόχος του είναι να επιβραδύνει την επιδείνωση της νόσου.

Στο πείραμα, οι ερευνητές «στρατολόγησαν» 121 εθελοντές, που είχαν προηγουμένως παρακολουθήσει σεμινάρια για το πώς να συμμετέχουν οι ίδιοι στα «συνειδητά τους όνειρα» για να δουν τι επίδραση είχε το συγκεκριμένο φάρμακο στα όνειρά τους. Την πρώτη νύχτα, οι συμμετέχοντες πήραν ένα ψευδοφάρμακο, τη δεύτερη νύχτα πήραν 4mg γαλανταμίνης, και την τρίτη και τελευταία νύχτα 8mg του φαρμάκου. «Και τα 3 βράδια, οι συμμετέχοντες ξύπνησαν περίπου 4,5 ώρες αφότου ξάπλωσαν, θυμήθηκαν ένα όνειρο, πήραν το χάπι και για τουλάχιστον 30 λεπτά έμειναν μακριά από το κρεβάτι τους», εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής. «Έπειτα επέστρεφαν στο κρεβάτι και εξασκούσαν την τεχνική Mnemonic Induction of Lucid Dreams (MILD), προτού αποκοιμηθούν. Σκοπός του MILD είναι να αυξήσει τη συχνότητα των “συνειδητών ονείρων”» τονίζει.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των συμμετεχόντων που είχαν «συνειδητά όνειρα» ήταν σημαντικά υψηλότερο σε σύγκριση με αυτούς που έλαβαν το ψευδοφάρμακο. Ειδικότερα, από αυτούς που πήραν placebo, το 14% είχε συνειδητό όνειρο το πρώτο βράδυ, ποσοστό που αυξήθηκε στο 27% το δεύτερο βράδυ και στο 42% το τελευταίο βράδυ.

Πηγή: reader.gr

Tags
Back to top button