Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Κέρδη $66 δισ. για τη Ρωσία από τα ορυκτά καύσιμα από την ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία

Ιλιγγιώδη είναι τα κέρδη της Ρωσίας από τις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων αφού φαίνεται μέσα δύο μήνες, το διάστημα δηλαδή από την εισβολή στην Ουκρανία μέχρι και σήμερα, να έχει κερδίσει 66 δισεκατομμυρία δολάρια.

Η χώρα φαίνεται να επωφελήθηκε από την άνοδο των τιμών παρά τις σκληρές κυρώσεις που της έχει επιβάλλει η Δύση, σύμφωνα με μελέτη ανεξάρτητης ερευνητικής ομάδας.

Έκθεση του Κέντρου Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε το 71% των ρωσικών ορυκτών καυσίμων αξίας 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας – έλαβε παραγγελίες αξίας 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ιταλία, η Κίνα, η Ολλανδία, η Τουρκία και η Γαλλία ήταν οι αμέσως επόμενοι μεγαλύτεροι αγοραστές, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η έρευνα υπογραμμίζει πώς η Ρωσία συνέχισε να επωφελείται από τις εξαγωγές ενέργειας, παρά το γεγονός ότι τα δυτικά κράτη της έχουν επιβάλει κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα οι εξαγωγές Ρωσικού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 20% τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Απριλίου σε σύγκριση με την περίοδο πριν την εισβολή στην Ουκρανία έδειξαν τα στοιχεία της CREA.

Ωστόσο, η οικονομία κατάφερε να αντισταθμίσει χαμηλότερους όγκους με υψηλότερες τιμές, πράγμα που σημαίνει ότι τα έσοδά της σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος παρά τους περιορισμούς στις εξαγωγές.

Tags
Back to top button