Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Kατέπλευσε χθες βράδυ το Stena Ice Max της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ

Στον απόηχο της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας, το υπερσύγχρονο γεωτρύπανο Stena Ice Max της »ExxonMobil» κατέπλευσε χθες βράδυ, νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, στο στόχο «Δελφίνος», στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Exxon Mobil θα προχωρήσει σε δυο γεωτρήσεις στο οικόπεδο 10.

Η πρώτη ξεκινά εντός των ημερών και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και η δεύτερη θ’ αρχίσει σχεδόν αμέσως μετά και θα ολοκληρωθεί τέλος Ιανουαρίου.

Από το μέγεθος των ανακαλύψεων θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Από σήμερα θ’ αρχίσουν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την πρώτη γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil-Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ήδη, το πρώτο σκάφος υποστήριξης, το οποίο αναχώρησε χθες το πρωί από το λιμάνι Λεμεσού πλησιάζει στο γεωτρύπανο, ενώ δεύτερο πλοίο υποστήριξης βρίσκεται εν πλω για μεταφορά των πρώτων προμηθειών και εξοπλισμού.

Το γεωτρύπανο Stena Ice Max είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της γεωτρήσεων.

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα και σύγχρονα γεωτρύπανα του πλανήτη, το οποίο μπορεί να τρυπά σε μεγάλα βάθη και σε μεταβαλλόμενες συνθήκες ισχυρών και διαφορετικών πιέσεων.

Tags
Back to top button