Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κατεχόμενα: Κλάπηκαν οι πόρτες του Αγίου Παντελεήμονα της Μύρτου

Κλάπηκαν οι θύρες του αναστηλωμένου μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα (η αποκατάσταση της μονής είναι ένα από τα τέσσερα μεγάλα έργα που ανέλαβε η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά) στη Μύρτου την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει η τ/κ ιστοσελίδα gundemkibris. Η κλοπή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έγινε αντιληπτή την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και αμέσως έγινε καταγγελία στις «αστυνομικές αρχές» των Κατεχομένων, οι οποίες άρχισαν αμέσως τις έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δηλώσεις του στην gundemkibris ο Adıgüzel Akdeniz, πρόεδρος του Συμβουλίου Ανάπλασης και Ανάπτυξης της περιοχής Μύρτου (Çamlıbel - ÇAM-SEV) ανέφερε ότι αντιλήφθηκαν την κλοπή την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και δεν γνωρίζουν πότε έγινε η κλοπή.

Η μονή του Αγ. Παντελεήμονα

Η μονή του Αγίου Παντελεήμονα βρίσκεται στο κατεχόμενο χωριό της Μύρτου, στην επαρχία της Κερύνειας. κτίστηκε τον 18ο αιώνα. Στους χώρους του μοναστηριού στεγάστηκε μέχρι το 1917 η Μητρόπολη Κερύνειας. Μέχρι και πριν από την εισβολή η μονή ήταν από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες της Κύπρου.

Η α΄ φάση των έργων συντήρησης ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2016. Το κόστος του έργου ανήλθε σε περίπου €870.000 και χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε., με τη συνδρομή του Ιδρύματος Λεβέντη. Η α΄ φάση των εργασιών παραδόθηκε τον Μάιο του 2017.

Tags
Back to top button