Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κατέφτασε στο Κίεβο ο πρώτος Έλληνας Ίκαρος-Θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους στο μαχητικό F-16

Ο ελληνικός και ξένος τύπος ταρακουνήθηκε από μία συνταρακτική είδηση: ένας Έλληνας αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας της χώρας μας έφτασε ήδη στο Κίεβο, όπου θα υπηρετήσει ως εκπαιδευτής για τους Ουκρανούς πιλότους F-16. Αρχική πηγή της είδησης λέγεται πως αποτελούν ελληνικά μέσα, ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες το γεγονός μεταδόθηκε από τις μεγαλύτερες σελίδες αμυντικής ενημέρωσης του πλανήτη.

Πυρηνικό Σκάνδαλο! Κίεβο: «Καντιροβίτες έχουν μετατρέψει τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης σε στρατιωτική βάση»

Ειπώθηκε πως ο Έλληνας αξιωματικός είναι εξειδικευμένος εκπαιδευτής πιλότων μαχητικών τύπου F-16, δηλαδή του τύπου αεροσκάφους που αναμένεται να λάβει η Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες. Για ευνόητους λόγους η πηγή δεν αποκάλυψε το ονοματεπώνυμο του Έλληνα αξιωματικού.

Η παρουσία του Έλληνα εκπαιδευτή στο ουκρανικό έδαφος πραγματοποιήθηκε φυσικά εντός του πλαισίου της πρωτοβουλίας του ΝΑΤΟ να εξοπλιστεί η ουκρανική πολεμική αεροπορία με μαχητικά αυτού του τύπου. Πριν όμως αποσταλούν αυτά τα αεροσκάφη στην χώρα, κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ εκπαιδεύουν Ουκρανούς πιλότους και τεχνικό προσωπικό στην χρήση του μαχητικού. 

Η χώρα μας συμμετείχε σε αυτήν την πρωτοβουλία στις 21 Αυγούστου του 2023, μετά από μία επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική πρωτεύουσα την Αθήνα. Η ένταξή μας σε αυτό το πρόγραμμα αποτέλεσε αφορμή για επέκταση του χάσματος στις διπλωματικές σχέσεις Αθήνας-Μόσχας.

Γιατί Έλληνας Αξιωματικός Αεροπορίας;

Είναι βέβαιο πάντως πως αποτελούσαμε μία από τις χώρες φαβορί του ΝΑΤΟ, αφού οι Έλληνες Ίκαροι πιλότοι έχουν αποκτήσει τρομερά μεγάλη εμπειρία στην χρήση του F-16, ειδικά κατά την διάρκεια αναχαιτίσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο. Οι Έλληνες πιλότοι είναι κάποιοι από τους ικανότερους και πιο έμπειρους στην Ευρώπη και αυτός είναι σίγουρα ένας λόγος που στάλθηκαν πρώτοι στην Ουκρανία. Οι μελλοντικοί πιλότοι F-16 του Κιέβου πρέπει να εξοικειωθούν σε αερομαχίες πετώντας F-16, δηλαδή την ειδικότητα των Ικάρων μας.

Σε σοκ Πεκίνο και Μόσχα! Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν νέο πυρηνικό πύραυλο κρουζ που θα εκτοξεύεται από πλοία και υποβρύχια

Εμείς να σας ενημερώσουμε πως πρόσφατα είχε αποκαλυφθεί ότι η πρώτη ομάδα Ουκρανών πιλότων είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της σε μαχητικά F-16 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό προσωπικού που εκπαιδεύτηκε στο μαχητικό, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε σε τι φάση βρίσκονται τα υπόλοιπα παρόμοια προγράμματα εκπαίδευσης Ουκρανών στην Ευρώπη.

 

Tags
Back to top button