Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Καταπληκτικό: Οι έξι «γίγαντες» της Κοπεγχάγης (εικόνες)

ο Τόμας Ντάμπο (), ο οποίος τους έφτιαξε από ανακυκλωμένα υλικά.

Ο Δανός καλλιτέχνης δημιούργησε τα τελευταία τρία χρόνια 25 μεγάλα γλυπτά σε όλο τον κόσμο, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και εγκατέστησε τους έξι ξύλινους γίγαντες, στην πρωτεύουσα της πατρίδας του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γλυπτά βρίσκονται σε μερικά από τα αγαπημένα του μέρη γύρω από την πόλη, όπου οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν συχνά, επειδή είναι μακριά από τη δεδομένη διαδρομή. Μπορούν να βρεθούν μόνο με έναν χάρτη ή με ένα ποίημα χαραγμένο πάνω σε μια πέτρα κοντά σε κάθε γλυπτό.

Ο Ντάμπο χρησιμοποίησε 600 παλιές παλέτες, ένα παλιό ξύλινο υπόστεγο κι ένα φράχτη, για να φτιάξει τους γίγαντες. Κάθε γλυπτό έγινε με τη βοήθεια εθελοντών, από τους οποίους πήραν και τα ονόματά τους.

«Ελπίζω η τέχνη μου να εμπνεύσει τους ανθρώπους να δουν τις μεγάλες δυνατότητες της ανακύκλωσης», δηλώνει ο καλλιτέχνης, ο οποίος διοργανώνει και εργαστήρια για σχολεία και εταιρείες, όπου διδάσκει τους ανθρώπους πώς να κατασκευάζουν υλικά από σκουπίδια.

Πηγή: 

Tags
Back to top button