Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Φρέντι Μπελέρη: Το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας υπερασπίζεται τους διεφθαρμένους

Ανάρτηση με βαρύτατες κατηγορίες για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα δικαιοσύνης στην Αλβανία έκανε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος παραμένει κρατούμενος μετά από δίωξη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, κατηγορία που, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Σαλί Μπερίσα, είναι στημένη.

Με αφορμή το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία δίκης στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να καθορίσει ποιο δικαστήριο είναι αρμόδιο για να εξετάσει το αίτημα του για χορήγηση ειδικής άδειας/εξουσιοδότησης ώστε να ορκιστεί Δήμαρχος Χιμάρας, ο Φρέντι Μπελέρης καταγγέλλει καθυστέρηση «χωρίς να υπάρχει καμία νομική αιτιολόγηση» και «διαστρέβλωση» του νόμου.

«Αυτή η «λησμοσύνη» με το φάκελό μου, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων τελείως παράλογων αποφάσεων που δεν βασίζονται στο νόμο, αντίθετες με τις θεμελιώδεις αρχές που επικυρώνονται στο Σύνταγμα, όπου η κυριαρχία στη Δημοκρατία της Αλβανίας ανήκει στον λαό και ο λαός ασκεί την κυριαρχία του είτε μέσω των εκπροσώπων του ή άμεσα, έχουν μόνο μια εξήγηση: τμήματα της δικαιοσύνης έχουν τεθεί στην υπηρεσία της πολιτικής και χρησιμοποιούνται για την υπεράσπιση του διεφθαρμένου συστήματος τοπικής αυτοδιοίκησης στη Χιμάρα» προσθέτει ο Φρέντι Μπελέρης.

«Λάβρος» ο Μπερίσα: Στημένο από τον Ράμα το κατηγορητήριο κατά του Μπελέρη

Η ανάρτηση του Φρέντι Μπελέρη

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbelerisf%2Fposts%2Fpfbid0oWBwfi5UQqSfdRgySbtVcWGKn57FpCnyg1b54AyKuRhnDBBsc6B2Et86TRVGWak8l&show_text=true&width=500" width="500" height="624" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ
Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν 30 ημέρες από την απόφαση του Πρωτοδικείου Δυρραχίου, το οποίο παρέπεμψε την υπόθεση για εξέταση στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να καθορίσει ποιο δικαστήριο είναι αρμόδιο για να εξετάσει το αίτημα μου για χορήγηση ειδικής άδειας/εξουσιοδότησης προκειμένου να ορκιστώ Δήμαρχος Χιμάρας, δεν έχει ακόμη ληφθεί απάντηση ή καθοριστεί ημερομηνία δίκης.

Αν και η υπόθεση πρωτοκολλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 16.10.2023 και το Δικαστήριο έχει υποχρέωση να εκφραστεί εντός 5 ημερών για να καθορίσει το αρμόδιο δικαστήριο που θα εξετάσει το αίτημά μου για τη χορήγηση άδειας / ειδικής εξουσιοδότησης προκειμένου να ορκιστώ ως Δήμαρχος Χιμάρας, με εξαιρετική αδιαφορία, ο Εισηγητής κρατάει την υπόθεση στο συρτάρι.

Αυτές οι άνευ προηγουμένου καθυστερήσεις με βαρύτατες συνέπειες για την κοινότητα της Χιμάρας, τους ψηφοφόρους και τους κατοίκους που περιμένουν την αλλαγή στην αυτοδιοίκηση, την οποία εξέφρασαν με ελεύθερη βούληση μέσω ψηφοφορίας, καθυστερούν την υπόθεση χωρίς να υπάρχει καμία νομική αιτιολόγηση.

Οι δικαστές που αγνοούν τις διαδικαστικές προθεσμίες και διαστρεβλώνουν το νόμο, δυστυχώς, ακόμη και στην ανώτατη δικαστική αρχή της Αλβανίας, ως μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, παρατείνουν στην πραγματικότητα τη θητεία του πιο διεφθαρμένου και απεχθούς Δημάρχου Χιμάρας σε αυτά τα 30 χρόνια πλουραλισμού.

Αυτή η «λησμοσύνη» με το φάκελό μου, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων τελείως παράλογων αποφάσεων που δεν βασίζονται στο νόμο, αντίθετες με τις θεμελιώδεις αρχές που επικυρώνονται στο Σύνταγμα, όπου η κυριαρχία στη Δημοκρατία της Αλβανίας ανήκει στον λαό και ο λαός ασκεί την κυριαρχία του είτε μέσω των εκπροσώπων του ή άμεσα, έχουν μόνο μια εξήγηση: τμήματα της δικαιοσύνης έχουν τεθεί στην υπηρεσία της πολιτικής και χρησιμοποιούνται για την υπεράσπιση του διεφθαρμένου συστήματος τοπικής αυτοδιοίκησης στη Χιμάρα.

Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι αυτή η δικαστική διαμάχη δεν αφορά μόνο εμένα ως άτομο, ούτε απλώς το αξίωμα του Δημάρχου, αλλά την ίδια τη Χιμάρα, την ελεύθερη ψήφο και τη δημοκρατία!

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΡΕΝΤΗΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΜΑΡΑΣ
 

Tags
Back to top button