Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Καρτ ποστάλ μέλους του πληρώματος του Τιτανικού θα πωληθεί έναντι 12.600 ευρώ

Καρτ ποστάλ 109 χρονών, υπογεγραμμένη από μέλος του πληρώματος του μυθικού Τιτανικού πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία στις 14 Απριλίου, έναντι του ποσού των 12.600 ευρώ.

Η καρτ ποστάλ του 1912 απεικονίζει το «αβύθιστο» πλοίο και στάλθηκε, όπως αποδεικνύεται, από τον χειριστή ασυρμάτου, Τζακ Φίλιπς

Παραλήπτης της καρτ ποστάλ του 24χρονου Φίλιπς , ήταν η αδερφή του, Έλσι Φίλιπς, η οποία διέμενε στο Μπελφαστ της Ιρλανδίας. Ο Τζακ Φίλιπς τής έστειλε ένα μήνυμα πέντε εβδομάδες πριν τη βύθιση του πλοίου, στις 7 Μαρτίου 1912.

Έγραφε: «Πολλή δουλειά ως αργά. Ελπίζω να φύγουμε τη Δευτέρα και να φτάσουμε στο Σαουθάμπτον την Τετάρτη το απόγευμα. Ελπίζω να είσαι καλά. Είχα νέα από την Έθελ χθες. Με αγάπη, Τζακ».

Πιθανότατα αυτή να ήταν μία από τις τελευταίες επικοινωνίες μεταξύ των δύο αδερφών, καθώς ο Φίλιπς λίγες ημέρες αργότερα αναχώρησε από το Σαουθάμπτον με προορισμό τη Νέα Υόρκη και έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο του πλοίου.

Ο Τζακ Φίλιπς, ακόμα και κατά τη διάρκεια της βύθισης του Τιτανικού, δε σταμάτησε λεπτό να εργάζεται. Αντιθέτως, έστελνε επανειλημμένως μηνύματα μέσω του ασυρμάτου του σε άλλα πλοία, παρακαλώντας για βοήθεια, προκειμένου να σωθούν παραπάνω επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Μάλιστα, ένα από τα τηλεγραφήματα του εστάλη στο πλοίο Καρπάθια, το οποίο έφτασε δύο ώρες μετά τη βύθιση του Τιτανικού και διέσωσε 705 ανθρώπους, που ήταν στοιβαγμένοι σε βάρκες.

Η αίσθηση του καθήκοντος τόν ανέδειξε εν τέλει σε ήρωα. Δεν εγκατέλειψε στιγμή το πλοίο, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του. Έμεινε εκεί μέχρι την στιγμή, που το νερό πλέον είχε φτάσει στα πόδια του. Έβαλε, λοιπόν, το σωσίβιο του και πέθανε τελικά από υποθερμία. Συνολικά οι νεκροί από το ναυάγιο ανέρχονται μεταξύ 1.409 και 1.635 ατόμων.

Μαζί με την καρτ ποστάλ, θα πωληθούν σε δημοπρασία και άλλα αντικείμενα από τον Τιτανικό. Μεταξύ αυτών θα είναι και ένα μπεζ ύφασμα από σωσίβιο του πλοίου, καθώς και ένα πορσελάνινο πιάτο φαγητού.

Tags
Back to top button