Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Καρδιακή προσβολή στις γυναίκες: Τα 5 προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε

Οι παθήσεις της καρδιάς αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ και παρότι πολλοί θεωρούν την καρδιακή προσβολή «ανδρική υπόθεση», τα ποσοστά δείχνουν ότι αφορά στον ίδιο βαθμό και τις γυναίκες.

Η πρόβλεψη της καρδιακής προσβολής είναι δύσκολη υπόθεση. Σχεδόν τα δύο τρίτα των γυναικών που πεθαίνουν ξαφνικά από στεφανιαία νόσο δεν έχουν εκδηλώσει προηγουμένως συμπτώματα.

Κάποιοι ασθενείς έχουν συμπτώματα, που αν τους είχαν δώσει προσοχή ή είχαν αξιολογήσει καλύτερα, θα είχαν άλλη εξέλιξη. Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής μπορεί να είναι ανεπαίσθητα. Δείτε λοιπόν πέντε σημάδια που δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε:

Πόνος στο στήθος

Παρότι τα συμπτώματα καρδιακής προσβολής είναι διαφορετικά σε άνδρες και γυναίκες, ο θωρακικός πόνος παραμένει το Νο 1 προειδοποιητικό σημάδι και στα δύο φύλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σε ποσοστό 90% νιώθουν δυσφορία στο στήθος, πόνο, πίεση και αίσθημα καύσου. Ο πόνος μπορεί να είναι απότομος, βουβός ή να νιώσετε ότι ένας ελέφαντας κάθεται στο στήθος σας.

Ζάλη, ναυτία, άλλοι πόνοι

Οι γυναίκες είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν δυσκολία στην αναπνοή, ναυτία ή τάση για εμετό σε σχέση με τους άνδρες. Εκδηλώνουν επίσης συχνότερα πόνο στον αυχένα, τα σαγόνια, το λαιμό, την κοιλιά ή την πλάτη. Αν σας λούσει ξαφνικά κρύος ιδρώτας ή αισθανθείτε ζάλη, μπορεί να είναι σημάδια καρδιακής προσβολής.

Μειωμένες αντοχές

Ένα σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι είναι η μειωμένη αντοχή κατά την εκτέλεση διάφορων σωματικών δραστηριοτήτων. Αν δυσκολεύεστε να ανεβείτε σκάλες ή διακόπτετε μια δραστηριότητα για να κάνετε διάλλειμα επειδή δεν μπορείτε να την ολοκληρώσετε, πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπ’ όψη.

Δυσκολία στην αναπνοή

Η δυσκολία στην αναπνοή και ειδικά σε κατάσταση ηρεμίας, μπορεί να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι καρδιακής προσβολής ή καρδιακής ανεπάρκειας. Μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη αρρυθμίας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Γενική αδιαθεσία και αίσθημα κόπωσης

Η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για την καρδιακή προσβολή είναι αυτή ενός μεσήλικα που νιώθει ξαφνικά πόνο στο στήθος και πέφτει κάτω νεκρός. Κάποιοι άνθρωποι που αναφέρουν αδιαθεσία ή αίσθημα κόπωσης υφίστανται καρδιακή προσβολή αρκετές ώρες μετά. Κάποιες φορές υπάρχει πόνος στο στήθος, αλλά η ναυτία είναι πιο συχνό σύμπτωμα, με αποτέλεσμα πολλοί να θεωρούν ότι πρόκειται για γρίπη.

Πώς θα καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει

Το κλειδί είναι να γνωρίζετε τους παράγοντες κινδύνου. Εάν είστε γενικά υγιής και ξυπνήσετε με συμπτώματα γρίπης, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για γρίπη. Αν είστε όμως παχύσαρκοι, πάσχετε από υπέρταση, κάνετε καθιστική ζωή και έχετε ιστορικό καρδιοπαθειών στην οικογένεια, πρέπει να το ελέγξετε άμεσα.

Tags
Back to top button