Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κάνει την έκπληξη ο Τραμπ - Στους 220 οι εκλέκτορες για τον Μπάιντεν, στους 213 για τον πρόεδρο των ΗΠΑ

 Ανανέωση 

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις:

10:18: Ο Μπάιντεν κέρδισε την πολιτεία του Μέιν, σύμφωνα με το AP

10:12 Οι προβολές της Edison Research δείχνουν ότι με κατανεμημένες 433 εκλεκτορικές ψήφους στις 03:05 (10:05 ώρα Ελλάδας), ο Μπάιντεν έχει 220 και ο Τραμπ έχει 213. Χρειάζονται 270 ψήφοι εκλεκτόρων για να εξασφαλισθεί η προεδρία.

10:00 Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κερδίσει στην πολιτεία της Αριζόνας (11 μεγάλοι εκλέκτορες), σύμφωνα με τις προβλέψεις του AP.

Αρχικό κείμενο

Αμφίρροπη παραμένει η μάχη των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ  και μέχρι τις 08:30 ώρα Ελλάδας δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα ανακηρυχθεί νικητής της εκλογικής μάχης.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνέχιζε σήμερα στις 08:30 ώρα Ελλάδος να προηγείται στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τις προβλέψεις μεγάλων αμερικανικών ειδησεογραφικών δικτύων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο το προβάδισμά του έναντι του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει μειωθεί σημαντικά. Τα αποτελέσματα σε εννέα πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και η Βόρεια Καρολίνα, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Τη νίκη στις προεδρικές εκλογές εξασφαλίζει ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει 270 μεγάλους εκλέκτορες. 


Αυτές τις πολιτείες έχει κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ 


 
Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται σε ψήφους στην Πενσυλβάνια, στο Μίσιγκαν, στο Γουισκόνσιν, στη Βόρεια Καρολίνα, στην Αλάσκα και στη Γεωργία.

  • Άϊοβα 53,2%
  • Οχάιο 53,4%
  • Τέξας 52,2%
  • Φλόριντα 51,3%
  • Αϊντάχο 60,4%
  • Μοντάνα 54,8%
  • Γουαϊόμινγκ 70,2%
  • Γιούτα 57,9%
  • Βόρεια Ντακότα 64,9%
  • Νότια Ντακότα 64,2%
  • Νεμπράσκα 57%
  • Κάνσας 56,4%
  • Οκλαχόμα 65,4%
  • Μισούρι 56,9%
  • Αρκάνσας 62,5%
  • Λουιζιάνα 58,5%
  • Μισισίπι 59,6%
  • Ιντιάνα 58,8%
  • Κεντάκι 62,6%
  • Τενεσί 60,8%
  • Αλαμπάμα 63,7%
  • Νότια Καρολίνα 57,5%
  • Δυτική Βιρτζίνια 68,6% 

Μπορεί οι επιστολικές ψήφοι να ανατρέψουν το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, αλλά ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις.
 
Η μάχη της καταμέτρησης των ψήφων συνεχίζεται στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ωστόσο το μέχρι πρότινος φαβορί Joe Biden δεν δείχνει να μπορεί να επιβεβαιώσει τις δημοσκοπήσεις που του έδιναν προβάδισμα σχεδόν 7 μονάδων πριν την 3η Νοεμβρίου. Μάλιστα, οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις είχαν οδηγήσει το προβάδισμα του Biden ακόμη και στις 10 μονάδες.


 
Μόνο η δημοσκόπηση της Rasmussen έδειχνε την παραμονή των εκλογών να προηγείται ο Trump με 48% έναντι του Biden με 47%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Rasmussen είχε προβάδισμα ο Biden 3%.
 
Μία ακόμη αποτυχία των εκλογικών αναλυτών είναι ότι πριν το βράδυ των εκλογών πολλοί εκτιμούσαν ότι αν ο Biden καταφέρει να κερδίσει τη Φλόριντα, ουσιαστικά έχει κερδίσει τις προεδρικές εκλογές. Αυτό δεν συνέβη. 

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να κερδίζει την πολιτεία της Αριζόνα (11 εκλέκτορες), ένα τμήμα της Νεμπράσκα (1 εκλέκτορας), της Μινεσότα (10 εκλέκτορες), της Χαβάης (4 εκλέκτορες), του Βερμόντ (3 εκλέκτορες), τη Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες), το Νιού Τζέρσεϊ (14 εκλέκτορες), τη Μασαχουσέτη (11 εκλέκτορες), το Μέριλαντ (10 εκλέκτορες), το Ιλινόις (20 εκλέκτορες), το Ρόουντ Άιλαντ (4 εκλέκτορες), το Ντέλαγουερ (3 εκλέκτορες), το Κονέκτικατ (7 εκλέκτορες), τη Νέα Υόρκη (29 εκλέκτορες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Μάχη στήθος με στήθος δίνεται σε άλλη μία πολιτεία κλειδί, στη Βόρεια Καρολίνα. Η Τζόρτζια χάνεται από τα χέρια του Τραμπ, ενώ το επιτελείο του παραδέχεται ότι και το Μίσιγκαν είναι μία σημαντική απώλεια. 

Μάχη για να κερδίσουν τη Γερουσία - καθώς 14 έδρες θα ανανεωθούν στις σημερινές αμερικανικές εκλογές - δίνουν οι Δημοκρατικοί, με στόχο να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του Κογκρέσου. Ωστόσο, τα τελικά αποτελέσματα σε τουλάχιστον πέντε από αυτές τις αναμετρήσεις μπορεί να μην γίνουν γνωστά προτού περάσουν αρκετές ημέρες ακόμη και μήνες.

Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ θα πραγματοποιήσει διάγγελμα. Διάγγελμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

 

Tags
Back to top button