Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

«Καμπανάκι» στην Ιταλία: Κίνδυνος για 1 στους 5 πολίτες να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας

Σε ομιλία του σε ειδική επιτροπή της ιταλικής βουλής, ο πρόεδρος του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Istat) Τζόρτζο Αλέβα, τόνισε ότι «το 19,9% των κατοίκων της Ιταλίας βρίσκεται ήδη ή κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας».

«Ο κίνδυνος αυξήθηκε, άλλα όχι θεαματικά, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. (Αυτό αποτελεί) μια ένδειξη του ότι η οικονομική ύφεση δείχνει να έπληξε με ομοιόμορφο τρόπο, πλούσιους και φτωχούς πολίτες», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Istat.

H Κάτω Ιταλία συνεχίζει να βρίσκεται σε πιο δεινή θέση, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι το 55,4% των κατοίκων της Σικελίας ζει σε οικογένειες που βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας, ενώ στην Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι, και στην Καμπανία, με μεγαλύτερη πόλη της Νάπολης, το σχετικό ποσοστό είναι και πάλι πολύ υψηλό, γύρω στο 45%. Στην βόρεια περιφέρεια Τρεντίνο Άλτο Άντιτζε, δεν ξεπερνά το 14%.

Η έρευνα του Istat βασίζεται σε επεξεργασία στοιχείων του 2015, και λαμβάνει υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, την πρόσβαση στην εργασία ατόμων δεκαοκτώ με πενήντα εννέα ετών και την δυνατότητα απόκτησης κύριας σημασίας αγαθών και υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ:

Tags
Back to top button