Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

«Καμπανάκι» από την Kaspersky Lab: Προς πώληση στο διαδίκτυο λογισμικό για την κλοπή ATM

Οι εμπειρογνώμονες της ρωσικής εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab εντόπισαν το κακόβουλο λογισμικό Cutlet Maker με την χρήση του οποίου, μπορεί ακόμη και ένας άπειρος χρήστης του να ληστέψει ένα μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το πρόγραμμα αυτό πωλείται ελεύθερα στο darknet. 

«Οι δημιουργοί του Cutlet Maker, δεν παρέχουν μόνο ένα έτοιμο πακέτο εργαλείων αλλά και λεπτομερείς οδηγίες για την χρήση του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί ακόμη και ο πιο άπειρος απατεώνας να διαπράξει αδίκημα, καθώς το μόνο που πρέπει να κάνει για αυτό είναι να αγοράσει το κακόβουλο λογισμικό πληρώνοντας 5000 δολάρια» αναφέρει η ανακοίνωση της Kaspersky Lab.

Για να πραγματοποιήσει την κλοπή, ο εγκληματίας πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στην USB-είσοδο του ΑΤΜ και να φορτώσει το κακόβουλο λογισμικό. Η εφαρμογή Stimulator που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα , απεικονίζει τον αριθμό και την αξία των χαρτονομισμάτων που υπάρχουν στις κασετίνες του ΑΤΜ, κάτι που επιτρέπει να επιλεγεί η κασετίνα στην οποία υπάρχουν τα περισσότερα χρήματα.

Στην ουσία -επισημαίνουν οι εμπειρογνώμονες της Kaspersky Lab- αυτό το κακόβουλο λογισμικό μετατρέπει την κυβερνοληστεία του ΑΤΜ, που είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί καλή προετοιμασία της όλης επιχείρησης, σ΄έναν εύκολο τρόπο παράνομης απόκτησης κέρδους, που μπορεί να αποκτήσει ο καθένας έναντι συγκεκριμένου ποσού».

Tags
Back to top button