Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοποίηση παιδιών στη Λάρισα: Για σύνδρομο της Στοκχόλμης μιλά παιδοψυχολόγος

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση κακοποίησης δύο ανήλικων παιδιών στη Λάρισα, που ζούσαν έναν εφιάλτη. Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα την Παρασκευή ο 50χρονος σύντροφος της 32χρονης μητέρας, που φέρεται να ευθύνεται για τη φρίκη που βίωναν τα δύο αδελφάκια.

Οι εικόνες παραμέλησης και κακοποίησης είναι αδιάψευστος μάρτυρας μίας σκληρής πραγματικότητας. Η παιδοψυχολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή, αναφέρθηκε στο σύνδρομο της Στοκχόλμης μιλώντας για την υπόθεση στο MEGA.

«Η μητέρα δεν ήταν κατάλληλη να ασκήσει γονεϊκότητα. Η μητέρα έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Να εξηγήσω γιατί τα παιδιά να βγάζουν ενδεχομένως από το κάδρο τη μητέρα. Υπάρχει στο τραύμα, το σύνθετο μετατραυματικό στρες που ζουν αυτά τα παιδιά, δηλαδή το χρόνιο τραύμα, ο βασανισμός.

Αυτό στον ψυχισμό του παιδιού τοποθετεί στο σύνδρομο της Στοκχόλμης που δεν μπορεί ένα παιδί εύκολα να αποποιηθεί του γονέα και να τον αποδημήσει, γιατί αυτός ο γονέας, η φιγούρα του είναι σύμφυτη με το τραύμα. Aποδομώντας έτσι το τραύμα, αποδομούν και τον γονέα και νιώθουν ότι είναι μετέωρα και ότι δεν έχουν γονέα καθόλου. Οπότε καλούνται να αποφασίσουν ανάμεσα στο τραύμα και την ορφάνια. Οπότε μιλάμε για δίλημμα», επεσήμανε.

Αναφορικά για τις ζωγραφιές στα γεννητικά όργανα των παιδιών, η παιδοψυχολόγος σημείωσε πως «υπάρχει μία διαστροφή, δεν είναι μόνο η κακοποίηση. Εδώ μιλάμε για εκτροπή – διαστροφή σεξουαλικότητας, είναι παιχνίδι εξουσίας του δράστη, θέλει να επιβληθεί στην παιδική ψυχή. Μιλάμε για ανθρώπους εδώ που έχουν εγκληματήσει».

Tags
Back to top button