Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κακοκαιρία Cassandra: Ισχυρές καταιγίδες θα χτυπήσουν τη χώρα

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24), με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα.

Αναλυτικά:

Παρασκευή (04-10-24)

Από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Σάββατο (05-10-24)

  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
  • Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός αύριο, Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στα δυτικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας από τις απογευματινές ώρες.

Στη δυτική Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν. Στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές από το απόγευμα, ενώ στη δυτική Θεσσαλία πιθανόν τις βραδινές ώρες να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και τοπικά στην ηπειρωτική χώρα τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις να αναπτύσσονται από τις βραδινέ ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 14 και 28 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Έρχεται ο «καιρός του Π» και φέρνει βροχές από την Παρασκευή -Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν από τα δυτικά και στη δυτική Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ.

Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 2 έως 4 μποφόρ και στα θαλάσσια τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές - βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 και τοπικά 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και το βράδυ στα δυτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρος το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο (5/10) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στις Κυκλάδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν ασθενή έως μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της, όπου θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς (στη δυτική η Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη) και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (6/10), άστατος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα. Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές αναμένονται και στην Κρήτη. Βελτίωση από το βράδυ στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, εξαιρουμένης της νοτιοανατολικής νησιωτικής χώρας.

Tags
Back to top button