Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Καιρός: Νέα κακοκαιρία διαρκείας φέρνει χιόνια – Ποιες περιοχές της Αττικής θα «ντυθούν στα λευκά»

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει την χώρα τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Ήδη από τα ξημερώματα του Σαββάτου παρατηρείται έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδα, με το σκηνικό αυτό να αναμένεται να συνεχιστεί και το βράδυ της Κυριακής, όπου και  θα «εισβάλει» στη χώρα μας το νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό του τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα λοιπόν με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκης, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες, ενώ αρκετές περιοχές θα ντυθούν στα λευκά.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα βόρεια της Αττικής, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει βουτιά, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Καιρός: 97 υδροσίφωνες και 9 ανεμοστρόβιλοι μέσα στο 2021

Χιόνια στα βόρεια της Αττικής;

«Διαδοχικές κακοκαιρίες θα κυλήσουν οι επόμενες αρκετές ημέρες στην χώρα μας. Αιτία τα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά, τα οποία αναμένεται να μετατοπιστούν από την περιοχή της Ιταλίας και της Κεντρικής Ευρώπης προς την χώρα μας. Αυτό λοιπόν, θα δημιουργήσει κακοκαιρία διαρκείας, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη της άλλης εβδομάδας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «μάλιστα, προς την Τετάρτη-Πέμπτη θα κατέβουν και πολύ ψυχρές αέριες μάζες και δεν αποκλείεται τα χιόνια να φτάσουν μέχρι και τα βόρεια προάστια της Αττικής».

«Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας, είναι να αναμένουμε κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, το Αιγαίο, αλλά και τα ηπειρωτικά. Ταυτόχρονα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν τόσο στο Ιόνιο, όσο και στο Αιγαίο, ενώ θα προσεγγίσουν τα 7 τοπικά, ακόμη και τα 8 μποφόρ» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επίσης, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή πτώση από Βορρά προς Νότο και θα πάμε σε πιο χαμηλά θερμοκρασιακά επίπεδα για την εποχή. Θα έχουμε και χιόνια σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενώ στα μέσα της άλλης εβδομάδας δεν αποκλείεται τα χιόνια να κατέβουν σε πιο χαμηλά υψόμετρα, όπως στα βόρεια του νομού Αττικής».

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το OPEN:

 

Tags
Back to top button