Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Καιρός: Έκτακτη ειδοποίηση - Έρχεται βίαιη πτώση της θερμοκρασίας

Όπως σημειώνει σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, από το βράδυ ήδη της Κυριακής αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους έξι βαθμούς.

Καλεί δε τους πολίτες να πάνε στην... παραλία για όσο προλαβαίνουν αφού σε μικρό χρονικό διάστημα αυτό δεν θα είναι δυνατό, υπό ευνοϊκές συνθήκες.

Η πτώση αυτή όπως εξηγεί, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το πρωί της Δευτέρας σε ολόκληρη σχεδόν την Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Καιρός για βόλτες και θάλασσα!

Ακολουθούν 4 ημέρες με αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή Θερμοκρασίες .Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 31-32 βαθμούς σε αρκετές περιοχές (Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα , κεντρική Μακεδονία). Δεδομένου ότι η θερμοκρασία της θάλασσας είναι κοντά στους 26 βαθμούς οι συνθήκες θα είναι ιδανικές ακόμα και για βουτιές.

Να σημειώσω ότι από το βράδυ της Κυριακής ενισχύονται σταδιακά οι βοριάδες με αποτέλεσμα τη Δευτέρα και την Τρίτη να πέσει αισθητά η θερμοκρασία από βορρά προς νότο (6-7 βαθμούς) !Στην συνέχεια ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος και σταθεροποιείται , με τις βροχές όμως να είναι πολύ λίγες.
Υ.Γ:
-Η βίαιη πτώση της θερμοκρασίας θα προκαλάσει ευνοϊκές συνθήκες για ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες την Κυριακή το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, στην ανατολική Μακεδονία,τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
-Επίσης σύμφωνα με μελέτες , οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας ευνοούν τις ιώσεις.»

 

Tags
Back to top button