Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Καιρός: Απότομη πτώση υδραργύρου μετά τις υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, κοντά στις 24 με 25 Νοεμβρίου φαίνεται να κατεβαίνει μια πολύ ψυχρή αέρια μάζα που από τη δυτική και βόρεια Ευρώπη θα φτάσει στη χώρα μας. Ο καιρός θα θυμίζει αρχικώς φθινόπωρο, ενώ στη συνέχεια το σκηνικό θα γίνει καθαρά χειμωνιάτικο με τον υδράργυρο να πέφτει αρκετούς βαθμούς.

Ωστόσο, μέχρι τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, αν και η θερμοκρασία θα ξεκινάει το πρωί από χαμηλές τιμές και μέχρι το μεσημέρι θα κάνει ζέστη για την εποχή.

Εκτός από το θερμοκρασιακό εύρος, όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Τσατραφύλλιας: Αφρικανική σκόνη και νοτιάδες

Για αίθριες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασιακό εύρος το Σαββατοκύριακο κάνει λόγο και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θερμή εισβολή με νοτιάδες, υγρασία, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες…» συνοψίζει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί, «τη νέα εβδομάδα θα βρεθούμε στον αστερισμό των νοτιάδων». Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 17/11 και όλη την εβδομάδα, θα επικρατήσουν ισχυροί νοτιάδες μέχρι 7 μποφόρ, οι οποίοι θα κουβαλήσουν από την Αφρική σκόνη με αυξημένες συγκεντρώσεις τη Δευτέρα και την Τρίτη και θερμότερες αέριες μάζες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσατραφύλλια, η θερμοκρασία όλη την εβδομάδα θα βρεθεί σε πιο υψηλά επίπεδα από τα κανονικά και μάλιστα στις αρχές της, η θερμοκρασιακή ανωμαλία θα είναι της τάξης των 6-8 βαθμών. Ενδεικτικά, ο υδράργυρος την Τρίτη θα σκαρφαλώσει στους 22-24 βαθμούς στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Οι βροχές θα είναι περιορισμένες και θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά βορειοδυτικά, από την Τρίτη και μετά.

Tags
Back to top button