Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καίγεται η Ελλάδα! 45 πυρκαγιές σε λίγες ώρες-Φωτιές σε Μεγαλόπολη, Αργολίδα, Αχαΐα, Κεφαλονιά, Στερεά Ελλάδα

Τριπλό μέτωπο φωτιάς είναι σε εξέλιξη στην Στερεά Ελλάδα.

Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στη Θήβα για να κρατήσουν τις φλόγες και να μην περάσουν τον δρόμο Θηβών-Χαλκίδας καθώς μαίνεται φωτιά στην περιοχή. 

Πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά η φωτιά είναι μακριά από δασική περιοχή. Ήδη όμως έχουν πάθει ζημιές αποθήκες θερμοκήπια και άλλες εγκαταστάσεις.

Ακόμα, πριν από λίγο ξέσπασε πυρκαγιά στον Αγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς αλλά και στο Γουλέμι της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα. Η φωτιά στον Αγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς είναι σε καλαμιές και ήδη έχουν φτάσει τα πυροσβεστικά και υδροφόρες των ΟΤΑ και προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες

Η φωτιά στο Γουλέμι είναι επίσης σε καλαμιές κοντά στα σπίτια του χωριού και έχει αναπτύξει μέτωπο και κατευθύνεται προς δασική περιοχή. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική που βρίσκονταν κοντά στο σημείο καθώς 2 ώρες πριν χρειάστηκε να επέμβουν δυνάμεις της και να σβήσουν άλλη φωτιά που έκαψε 10 στρέμματα περίπου αγροδασικής έκτασης κοντά στο Μεγαπλάτανο της Αταλάντης

Μάχη με τις φλόγες σε ΜεγαλόποληΑργολίδα, Θήβα, και Κεφαλονιά δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα. 

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη, τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, ενώ εστάλησσαν 11 μηνύματα μέσω 112 για ενημέρωση ή για απομάκρυνση κατοίκων. 

Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση δύο οικισμών στην Αχαΐα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Νέο μήνυμα 112 σε Ράχη και Αγία Βαρβάρα για εκκένωση

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Ράχη να απομακρυνθούν προς Σκούρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ράχη Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Σκούρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

 

 


«Στην Κεφαλονιά, το Αγρίνιο, τη Λειβαδιά και τη Θήβα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα. Σε μερικές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χλμ την ώρα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών» ανέφερε, εξηγώντας ότι υπήρχαν και δυσκολίες προσέγγισης των εναέριων μέσων. 

Η πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι, μετά από δύο ώρες κατάσβεσης. 

Συνεχίζεται η μάχη στη Μεγαλόπολη, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12:00 το μεσημέρι και έκαιγε χαμηλή βλάστηση κοντά στο ορυχείο της περιοχής. Στην περιοχή οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες κατάσβεσης. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά πέρασε μέσα από δύο χωριά. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν φθορές.

Η Πολιτική Προστασία, λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, με μήνυμα που εξέδωσε μέσω του 112, κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή Χωρέμι προς Βελιγοστή. Παράλληλα, μήνυμα του 112 εστάλη και στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Μεγαλόπολη λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 



Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι

Υπό έλεγχο έθεσε η πυροσβεστική μετά από δύο ώρες προσπαθειών τη φωτιά στην Ανάβυσσο, που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Το μέτωπο της φωτιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρισκόταν κοντά στην Αθηνών – Σουνίου και κοντά στο Μαύρο Λιθάρι. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί. 

Από νωρίς διεκόπη η κυκλοφορία στην Αθηνών - Σουνίου από το ύψος της οδού Ηλέκτρας έως το ύψος της οδού Μίνωος.  Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Δροσοπηγή Κορινθίας

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην Δροσοπηγή Κορινθίας, η οποάι τέθηκε υπό έλεγχο. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:50. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη.


Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Μαστραντώνη στην Τριταία Αχαΐας 

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Μαστραντώνη Τριταίας, στην Αχαΐα όπου νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα από το 112 που καλούσε του κατοίκους να παραμείνουν σε επιφυλακή στην περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν τον οικισμό.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 72 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.



Φωτιά σε δασική έκταση στη Λυρκεία Αργολίδας


Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής και σε δασική έκταση στη Λυρκεία Αργολίδος, ενώ εξεδόθη μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς Λύρκεια για όσους βρίσκονται σε Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:58 βόρεια της περιοχής Λυρκεία.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λύρκειο όρος που βρίσκεται πάνω από τον οικισμό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και από αέρος 1 αεροσκάφος και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά

Φωτιά ξεκίνησε γύρω στη 1:30 το μεσημέρι στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στην περιοχή Διβαράτα, κοντά στην Άνω Μεριά.

Οι φλόγες καίνε σε δασική έκταση και σπεύδουν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής για να επιχειρήσουν για την κατάσβεση.
 

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής και στη Φέριζα Κερατέας.

Η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα σε υπαίθριο χώρο. Στο σημείο έσπευσαν 35 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο και 10 οχήματα, επιχειρώντας για την κατάσβεση.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο

Μπορεί τα μποφόρ να υποχωρούν αύριο Σάββατο, όπως αναφέρει σε αναρτήση του για τον καιρό ο διεθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, όμως, παραμένει πολύ υψηλός για συνολικά πέντε περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατου που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4 - πορτοκαλί) υπάρχει για:
 

  • Αττική
  • Αργολίδα
  • περιοχές Κορινθίας
  • περιοχές Βοιωτίας
  • κεντρική και νότια Εύβοια

 

Σύμφωνα με τη ανάρτηση στο Χ του Θοδωβρή Κολυδά, ο καιρός το Σάββατο θα είναι «γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση».

Ειδικά, δε, για τη θερμοκρασία αναφέρει ότι «θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39, τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου».

 

Tags
Back to top button