Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Και οι Βούλγαροι σε Κοινωνία με την Εκκλησία των Σκοπίων, αλλά επιφυλάσσονται για το όνομα

"Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία αποκατέστησε την κανονική και ευχαριστιακή κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας. Η απόφαση ελήφθη στις 21 Ιουνίου 2022 σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου", αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του βουλγαρικού Πατριαρχείου. 

"Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία - το Βουλγαρικό Πατριαρχείο - υποδέχεται με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό και πνευματική χαρά την απόφαση για την παύση του σχίσματος και εισέρχεται σε κανονική και ευχαριστιακή κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας. Το ζήτημα του ονόματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βόρειας Μακεδονίας πρέπει να εξεταστεί", αναφέρει η απόφαση της Συνόδου.

Το μήλον της έριδος είναι το όνομα. Όπως ανέφερε η Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων στις 8 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου Σεραφείμ δήλωσε στο Βουλγαρικό Εθνικό Ραδιόφωνο: "Στο θέμα της αναγνώρισης του αυτοκεφάλου της Μακεδονικής Εκκλησίας -της Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας- η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να υπερασπιστεί την ιστορική αλήθεια".

Επισήμανε ότι η Αρχιεπισκοπή Αχρίδας δημιουργήθηκε ως βουλγαρική και για τους Βούλγαρους και αυτό συνέβαινε για μια μακρά περίοδο της ιστορίας. "Θα βιώσουμε πικρία λόγω της σύγκρουσης με την οποία είναι συνυφασμένη η ιστορία της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κάποιες από αυτές τις πικρίες θα τις αποδεχθούμε, κάποιες άλλες δεν θα τις αποδεχθούμε. Ο χρόνος θα δείξει- αλλά πρέπει να υπερασπιστούμε την ιστορική αλήθεια", δήλωσε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Tags
Back to top button