Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Και ο Μ.Ντράγκι θέλει το «ψηφιακό διαβατήριο»: «Καλή ιδέα του Κ.Μητσοτάκη»

Στη συνεργασία με την Ελλάδα και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε, στη Λιβύη, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Εστίασε στο θέμα των κοινών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο, στην επιδιωκόμενη σταθερότητα στη Λιβύη, αλλά και στα ψηφιακά διαβατήρια για την τόνωση του τουρισμού.

«Μιλήσαμε για τη δυνατότητα συνεργασίας. Η Ιταλία μπορεί να μάθει πολλά: Παραδείγματος χάρη, η Ελλάδα, όπως και η Ισπανία, ανακοίνωσε ήδη ότι θα υποδεχθεί τους αμερικανούς τουρίστες με ψηφιακό διαβατήριο. Πρέπει να το κάνουμε και εμείς και θα έπρεπε να το κάνουμε αμέσως, διότι η θερινή σεζόν είναι αύριο. Κοιτάζοντας τι κάνουν οι άλλοι, μαθαίνεις πολλά. Σε ό,τι αφορά την συνεργασία μας, είναι σαφές ότι Ιταλία και Ελλάδα, αλλά και η Ισπανία, έχουν κοινά συμφέροντα στην Μεσόγειο. Η συνεργασία αυτή φαίνεται και στις Ευρωπαϊκές Συνόδους Κορυφής, όπου σε αυτά και άλλα θέματα, υιοθετούμε κοινές θέσεις. Αυτό συμβαίνει και χωρίς την ανάγκη να τις έχουμε προετοιμάσει, χωρίς προκαταρκτικές επαφές», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στην Λιβύη, για την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας και επωφεληθήκαμε της ευκαιρίας για να έχουμε μια σύντομη συνάντηση στο αεροδρόμιο. Αναζητούμε πάντα τέτοιου είδους ευκαιρίες συνάντησης», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ντράγκι αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Λιβύη και την ανάγκη η ΕΕ και τα κράτη-μέλη να στηρίξουν τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση, σταθεροποίηση και τη διεξαγωγή των εκλογών στη Λιβύη. 

Συζήτησαν, ακόμη, τον συντονισμό των δύο χωρών σε θέματα της ΕΕ και ιδίως στο Μεταναστευτικό καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Tags
Back to top button