Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Τσίγκας: 221 συλλήψεις φέτος για φωτιές - 8.000 αναφορές για ακαθάριστα οικόπεδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντιπυρική περίοδος και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεχίζουν έναν «μαραθώνιο» μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας, μιλώντας στο ΕΡΤNews.

Ο Κώστας Τσίγκας επεσήμανε πως το πρόσφατο πέρασμα της κακοκαιρίας με τις βροχές δεν ήταν αρκετό για να εξαλείψει τον κίνδυνο πυρκαγιών, καθώς οι περισσότερες φωτιές οφείλονται σε ανθρώπινες ενέργειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παρουσίασε, από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 25 Ιουλίου έχουν πραγματοποιηθεί 221 συλλήψεις για υποθέσεις πυρκαγιών. Από αυτές, οι 195 αφορούν πυρκαγιές από αμέλεια, ενώ σε 26 περιπτώσεις έχει αποδειχθεί πρόθεση εμπρησμού.

Επίσης, έχουν επιβληθεί 612 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 867.000 ευρώ για παραβάσεις που σχετίζονται με την πρόκληση πυρκαγιών.

«Μην μας ξεγελά η βροχή»

Ο πρόεδρος των Αξιωματικών της Πυροσβεστικής τόνισε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας εξακολουθούν να δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες.

«Δεν πρέπει να μας ξεγελά η τελευταία βροχή», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένονται αυξημένοι άνεμοι και θερμοκρασίες που μπορούν να οδηγήσουν σε γρήγορη εξάπλωση μιας πυρκαγιάς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις εργασίες στην ύπαιθρο, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνονται με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας και κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες, όταν οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές.

Τσιγάρα και ανθρώπινη αμέλεια

Ο κ. Τσίγκας στάθηκε ιδιαίτερα στο φαινόμενο των πυρκαγιών που προκαλούνται από αναμμένα τσιγάρα.

Όπως δήλωσε, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν τρεις συλλήψεις για φωτιές που προκλήθηκαν από πέταγμα τσιγάρου σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία και Σέρρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι αρχές είχαν στη διάθεσή τους μαρτυρίες και υλικό από κάμερες που επιβεβαίωσαν τις πράξεις.

«Είναι εγκληματικό», τόνισε, καλώντας τους πολίτες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μια μικρή απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες.

8.000 καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ακαθάριστων οικοπέδων, ο κ. Τσίγκας αποκάλυψε ότι έχουν γίνει περίπου 8.000 καταγγελίες.

Πάνω από τις μισές έχουν οδηγήσει σε αυτοψίες από στελέχη της Πυροσβεστικής, με τα στοιχεία να διαβιβάζονται στις αρμόδιες αρχές και στους δήμους για την επιβολή προστίμων και την πραγματοποίηση των απαραίτητων καθαρισμών.

Όπως σημείωσε, τα ακαθάριστα οικόπεδα αποτελούν σημαντικό παράγοντα εξάπλωσης των πυρκαγιών, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχουν κατοικίες ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

 

Tags
Back to top button