Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κ. Φίλης: «Ασκούμε περιορισμένη κυριαρχία σε τμήματα της Ελληνικής Επικράτειας…» – Ηχητικό

Η Τουρκία δεν λέει μέσω ΥΠΕΞ της , τίποτα νεώτερο για τα Ίμια, αλλά σε αυτή τη συγκυρία στρατηγικά κάνει ένα βήμα μπροστά στις προκλήσεις της, αμφισβητώντας την όποια άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε περιοχές που δεν αναγνωρίζει και θέλοντας να μας οδηγήσει σε μια διαπραγμάτευση για το καθεστώς τέτοιων σημείων στο Αιγαίο , γνωρίζοντας και άρα θέλοντας να αποφύγει επιχείρηση επάνδρωσης τέτοιων περιοχών, κάτι που θα οδηγούσε σε αυτό που δεν θέλει , την απευθείας στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας σε αυτή τη φάση, λέει στον 98.4 ο διεθνολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Φίλης.
Όσο πικρή κι αν είναι ως παραδοχή, η αλήθεια είναι πως με την πολιτική μας επί 40 χρόνια στο Αιγαίο, μας οδήγησε μετά τα Ίμια του 1996 και την Μαδρίτη του 1997, σε μια κατάσταση όπου σε αναμφισβήτητα τμήματα της Ελληνικής Επικράτειας, πρακτικά ασκούμε περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα , με ότι συνεπάγεται στην αντίληψη του πολίτη αυτό για την ελεύθερη διακίνηση του σε κάποιες περιοχές του Αιγαίου, λέει ο διεθνολόγος Κώστας Φίλης.


Αυτό δεν αλλάζει σε μια μέρα και θέλει μια ενιαία στρατηγική βάθους, όταν μάλιστα τις περισσότερες φορές η Τουρκία προειδοποιεί «έγκαιρα» για τις μελλοντικές της προθέσεις. Όπως ότι σύντομα θα βγάλει το ερευνητικό γεωτρύπανο στη Κυπριακή ΑΟΖ, όπου δεν θα ήθελε ελληνική εμπλοκή.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.youtube.com/watch?v=GUywKtftQ4Y

Tags
Back to top button