Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιταλία: Ούτε και με την 4η πρόεδρος! - Συνεχίζονται οι διεργασίες για τον κατάλληλο υποψήφιο

Ατελέσφορη ήταν και η τέταρτη ψηφοφορία στη βουλή της Ιταλίας για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Συνολικά καταγράφηκαν 441 αποχές και 261 λευκές ψήφοι, όπως επέλεξαν τόσο η κεντροδεξιά όσο και η κεντροαριστερή συμμαχία.

Ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έλαβε 166 ψήφους, ο δικαστικός Νίνο Ντι Ματέο 56, ο κεντροαριστερός κοινωνιολόγος Λουίτζι Μανκόνι 8, η υπουργός Δικαιοσύνης Μάρτα Καρτάμπια 6 και ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι 5.

Πάντως, οι προσπάθειες για να υπάρξει συμβιβασμός συνεχίζονται αδιάκοπα. Στο ίδιο πλαίσιο, αναμένεται να γίνει συνάντηση των αρχηγών των μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αλλά και σύσκεψη των κομμάτων της κεντροδεξιάς.

Οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν αύριο θα γίνουν δύο ψηφοφορίες και όχι μία, όπως μέχρι σήμερα. Από την τέταρτη, σημερινή ψηφοφορία, πάντως, για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας αρκεί η απλή πλειοψηφία, του 50% συν μια ψήφο των συμμετεχόντων στη διαδικασία.

 

Tags
Back to top button