Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιταλία - Η Μελόνι «επαναφέρει τον σεβασμό στα σχολεία»: Επανέρχεται μέτρο του Μουσολίνι

Έλον Μασκ για Μελόνι: «Δεν υπάρχει καμία ρομαντική σχέση με την πρωθυπουργό της Ιταλίας»

  Ένα μέτριο που είχε εισάγαγει πριν από ένα αιώνα ο Μπενίτο Μουσολίνι επανέφερε η κυβέρνηση της Ιταλίας, εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση των περιστατικών επιθετικότητας και βίας κατά των διδασκότων.

Σε πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που υπερψηφίστηκε την Τετάρτη από την ιταλική Βουλή (έχει ήδη περάσει από τη Γερουσία) προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων θα παίρνουν και βαθμούς για τη διαγωγή τους, μέτρο παρόμοιο με αυτό του φασίστα δικτάτορα που είχε ψηφιστεί το 1924.

Όσοι έχουν μέχρι πέντε μονάδες στις 10 στον βαθμό διαγωγής θα χάνουν χρονιά, ακόμη και αν οι επιδόσεις στα μαθήματα είναι πάνω από τη βάση. Στα λύκεια, όσοι έχουν 6 στα 10 θα δίνουν ένα τεστ στο θέμα της αγωγής του πολίτη.

Οι βαθμοί διαγωγής θα επηρεάζουν και τη maturità, τις εξετάσεις των τελειοφοίτων του λυκείου, αναφέρει ο

Παράλληλα, εισάγονται πρόστιμα μεταξύ 500 ευρώ και 10.000 ευρώ για πράξεις επιθετικότητας ή βίας προς το σχολικό προσωπικό.

Τα σχολεία και οι μαθητές φαίνεται πως έχουν απασχολήσει αρκετά την ακροδεξιά πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι που έχει δηλώσει ότι θέλει «να επαναφέρει τον σεβασμό στα σχολεία».

Ο υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα δήλωσε εξάλλου οι βαθμοί για τη διαγωγή «αποκαθιστούν τη σημασία της ατομικής ευθύνης, καθιστούν κεντρικό στοιχείο τον σεβασμό των ανθρώπων και των δημόσιων αγαθών και αποκαθιστούν την εξουσία των εκπαιδευτικών».

Υπέρ του νόμου τάχθηκε η ANP, η ένωση διευθυντών σχολείων της Ιταλίας.

Από την αρχή του έτους, προσθέτει η βρετανική εφημερίδα, καταγράφηκαν διπλάσια περιστατικά επιθετικότητας και βίας κατά του διδακτικού προσωπικού σε σύγκριση με το 2023. Σε πολλές περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη, ενώ σε άλλες οι δράστες ήταν οι γονείς των μαθητών. Οι μαθητές συχνά συγκρούονται με τους καθηγητές τους για τη χρήση των κινητών μέσα στην τάξη.

Τα μέτρα του Μουσολίνι είχαν διατηρηθεί σε ισχύ ως τα μέσα της δεκαετίας του ‘70 για δημοτικά και γυμνάσια, πριν καταργηθούν έπειτα από μαθητικές κινητοποιήσεις. Από όλα τα σχολεία καταργήθηκαν μόλις το 2000, αφού πρώτα είχαν υποστεί αλλαγές.
 

Tags
Back to top button