Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ισραηλινός ιστορικός: Ο κορονοϊός θα καταρρεύσει πολλές χώρες

Δυσμενέστατες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία θα έχει η πανδημία σύμφωνα με τον Γιουβάλ Νώε Χαράρι. Ο Ισραηλινός ιστορικός και συγγραφέας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό.

«Τα χειρότερα έρχονται. Μια μεγάλη οικονομική κρίση βρίσκεται μπροστά μας. Οι χώρες ξοδεύουν τρισεκατομμύρια δολάρια. Θα υπάρξει ημέρα πληρωμής. Βρισκόμαστε σε ένα τεράστιο πάρτι όπου όλοι ξοδεύουν», δηλώνει και εκφράζει την άποψη ότι δεν υπάρχει παγκόσμιο οικονομικό σχέδιο διαχείρισης της κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Κίνα, πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουν με κάποιον τρόπο, όμως πολλές χώρες ίσως καταρρεύσουν ολοκληρωτικά» εκτιμά και τονίζει με έμφαση ότι θα έπρεπε να υπήρχε ήδη σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων. «Δεν υπάρχουν ενήλικες στο δωμάτιο» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει την κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, απαντά ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο. «Η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, σε σχέση με γείτονες χώρες όπως η Τουρκία και η Ιταλία, ακόμα και σε σχέση με υπερδυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ» λέει

Ο Ισραηλινός ιστορικός και συγγραφέας μιλά και για τις ευρύτερες αλλαγές που θα προκαλέσει η πανδημία. Μακροπρόθεσμα ο κόσμος θα γίνει πιο ψηφιακός και ελεγχόμενος, προβλέπει και υποστηρίζει ότι όλα θα γίνονται μέσω του Διαδικτύου και όλα θα καταγράφονται.

«Η επιτήρηση μπορεί να μας βοηθήσει. Αν ελέγχεις την υγεία του πληθυσμού διαρκώς, μπορείς να σταματήσεις την πανδημία, ευκολότερα και πιο γρήγορα. Όμως το μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για χειρότερα αυταρχικά καθεστώτα, απ’ ό,τι έχουμε συναντήσει ποτέ στην Ιστορία» αναφέρει

Ο Γιουβάλ Νώε Χαράρι μιλά τέλος για την κεντρική ιδέα του νέου του βιβλίου που είναι ότι τα έθνη, οι θρησκείες, οι επιχειρήσεις, το χρήμα, οι ιδεολογίες, αποτελούν όνειρα των νεκρών, θαμμένα από καιρό και εμείς είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτά. «Αυτό ερευνά το βιβλίο», καταλήγει.

Tags
Back to top button