Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισραηλινά άρματα μάχης «εισέβαλαν με τη βία» σε βάση της UNIFIL στον Λίβανο-Ο Ερντογάν παράτεινε την παρουσία της τουρκικής δύναμης στον Λίβανο

Κυανόκρακροι ανεπτυγμένοι στο νότιο Λίβανο ανακοίνωσαν ότι δύο ισραηλινά άρματα μάχης «εισέβαλλαν με τη βία» σήμερα σε μία από τις βάσεις της δύναμης του ΟΗΕ στα σύνορα, όπου Ισραήλ και Χεζμπολάχ βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο.

«Περίπου στις 4:30 π.μ., την ώρα που ειρηνευτικές δυνάμεις βρίσκονταν σε καταφύγια, δύο άρματα μάχης Merkava του ισραηλινού στρατού κατέστρεψαν την κεντρική πύλη και εισέβαλαν στη βλαση με τη βία», παραμένοντας εκεί «γύρω στα 45 λεπτά», τόνισε η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο (UNIFIL).

Δύο ώρες αργότερα, πρόσθεσε, «πυρά δημιούργησαν καπνό» που προκάλεσαν «ερεθισμούς δέρματος και γαστρεντερικές διαταραχές σε 15 κυανόκρανους που λαμβάνουν φροντίδα».

Το πλήρωμα των αρμάτων ζήτησε από το προσωπικό της βάσης να ανάψει τα φώτα του στρατοπέδου.

Δύο ώρες αργότερα, πυρά που έπεσαν σε απόσταση 100 μέτρων από τη βάση δημιούργησαν καπνό που προκάλεσε «ερεθισμούς δέρματος και γαστρεντερικές διαταραχές σε 15 κυανόκρανους που λαμβάνουν φροντίδα»
 

Σημειώνεται ότι το Σάββατο δυνάμεις των IDF σταμάτησαν ένα κομβόι με εφόδια της UNIFIL και του αρνήθηκαν την πορεία του στη συνέχεια.

Εν τω μεταξύ, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι τόνισε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι οι επιθέσεις κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ στον Λίβανο είναι απαράδεκτες.

Εντολή απελπισίας από Ζελένσκι! Επιστρατεύει και στέλνει σε σίγουρο θάνατο 600.000 Ουκρανούς


Η Ιταλία έχει σημαντική συνεισφορά στην επιχείρηση UNIFIL.

Στη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Νετανιάχου την Κυριακή, η Μελόνι υποστήριξε την «πλήρη εφαρμογή» της Απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο Λίβανο, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή.

"Φακελώνονται" όλοι οι πολίτες! Έρχεται νέα ψηφιακή θυρίδα από την εφορία για όλα τα ΑΦΜ

Η Τουρκία παρατείνει την εντολή της UNIFIL στον Λίβανο, η πρόταση προωθείται στο Κοινοβούλιο

Η εντολή για τα στρατεύματα της Τουρκίας που αναπτύσσονται στον Λίβανο ως μέρος της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών ( UNIFIL ) πρόκειται να παραταθεί για ένα ακόμη έτος.

Η πρόταση, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα κατατεθεί στο τουρκικό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Η τρέχουσα θητεία, η οποία λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2024, αναμένεται να παραταθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2025, όπως αναφέρει το 

Η Τουρκία συμμετέχει στη UNIFIL από το 2006, μετά από ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με στόχο την αποκατάσταση της ειρήνης μετά τον πόλεμο του 2006 μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Οι συνεισφορές της Τουρκίας στην αποστολή περιλαμβάνουν μια φρεγάτα για τη Ναυτική Task Force UNIFIL και περίπου 90 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πέντε παρατηρητών.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε για πρώτη φορά τη συμμετοχή της Τουρκίας στη UNIFIL στις 5 Σεπτεμβρίου 2006 και έκτοτε έχει παρατείνει την εντολή ετησίως. Η προτεινόμενη παράταση θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση της τουρκικής Βουλής.

Η UNIFIL, που ιδρύθηκε για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στο νότιο Λίβανο, περιλαμβάνει επί του παρόντος περίπου 10.000 στρατιώτες από 46 χώρες. Η συμμετοχή της Τουρκίας αποτελεί μέρος ευρύτερων διεθνών προσπαθειών για την υποστήριξη της περιφερειακής διατήρησης της ειρήνης.

 

 

 

Tags
Back to top button