![Ισραήλ: Ζητά τη στήριξη Τραμπ για παράταση της στρατιωτικής παρουσίας στον Λίβανο](https://pro-news.gr/images/posts/February 2025/israil-zita-ti-stiriksi-tramp-ghia-paratasi-tis-stratiotikis-paro.webp?37c09805c6c97cd3a55adb985e081090)
Νετανιάχου: «Επαναστατικό» το σχέδιο Τραμπ οι ΗΠΑ να πάρουν τον έλεγχο της Γάζας
Την ώρα που το Ισραήλ υποτίθεται πως θα ολοκληρώσει την απόσυρσή του από τον Λίβανο σε οκτώ ημέρες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίξει την παράταση της ανάπτυξης του ισραηλινού στρατού, αναφέρει το ισραηλινό δίκτυο Channel 12.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι ο στρατός του Λιβάνου δεν έχει αναπτυχθεί αποτελεσματικά και δεν εμποδίζει τη Χεζμπολάχ να αναδιοργανωθεί και ότι η οργάνωση στοχεύει να επιστρέψει στη συνοριακή περιοχή μόλις φύγει ο ισραηλινός στρατός.
Το Ισραήλ επιδιώκει να κρατήσει τους IDF σε πέντε βασικά συνοριακά σημεία για να επιτρέψει τη διατήρηση μιας ζώνης ασφαλείας, αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.
Μάλιστα, προσθέτει ότι η Μόργκαν Ορτάγκους, η απεσταλμένη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό την Παρασκευή, περιόδευσε στη συνοριακή περιοχή με τον αρχηγό του επιτελείου του IDF Ηέρτζι Χαλέβι και τον αρχηγό της Βόρειας Διοίκησης Όρι Γκόρντιν το Σαββατοκύριακο.