Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισραήλ: Θα παρακολουθούνται τα τηλέφωνα όσων μολύνθηκαν από την Όμικρον;

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε υπέρ της αδειοδότησης της υπηρεσίας πληροφοριών για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών δεδομένων πολιτών που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον, προκειμένου να ιχηλαντηθούν οι επαφές τους. Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση για δημοκρατική χώρα, γεγονός που εγείρει δικαιολογημένες αντιδράσεις για την εργαλειοποίηση της πανδημίας στον περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών.

Η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, ωστόσο είχε λάβει παρόμοιες εξουσιοδοτήσεις και κατά τα πρώτα κύματα της πανδημίας στη χώρα. Η ισραηλινή βουλή καλείται να ψηφίσει αυτήν την εβδομάδα μια νέα νομοθεσία που θα δίνει το δικαίωμα στην εκτελεστική εξουσία να επεκτείνει αυτήν την άδεια κατά δύο ακόμα εβδομάδες και θα της επιτρέπει να την ανανεώνει εάν κρίνεται απαραίτητο.

Η Ελλάδα ζητά από Παρίσι να “πατήσει γκάζι” για τα Rafale-Επίθεση “γοητείας” από Ερντογάν σε Ισραήλ, Αίγυπτο, ΗΑΕ

Σύμφωνα με τους New York Times, η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί υπέρ αυτής της απόφασης ως μέτρο απαραίτητο προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά της Όμικρον. «Έχουμε όντως φτάσει σε ένα σημείο που χρειαζόμαστε έναν “Μεγάλο Αδερφό” που να έχει στοιχεία για το πού πηγαίνουμε», ανέφερε σε άρθρο του σε κεντρώα εφημερίδα, ο καθηγητής Εγκληματολογίας, Λιμόρ Γιεχούντα.

Αντιδράσεις

Οι επικριτές της εν λόγω απόφασης μιλούν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για νομοθεσία που αντιβαίνει στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου τον περασμένο Μάρτιο. Το δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι η υπηρεσία πληροφοριών θα μπορεί να χρησιμοποιεί τηλεφωνικά δεδομένα μόνο για την παρακολούθηση ατόμων που αρνούνταν να συμμορφωθούν με τα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού και ιχνηλάτισης.

Ιρανός ταξίαρχος: H καταστροφή του Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος στόχος μας

«Καμία άλλη δημοκρατική χώρα δεν επέλεξε να επιστρατεύσει τις υπηρεσίες ασφαλείας της για την ιχνηλάτηση ατόμων», δήλωσε ο Γκιλ Γκαν-Μορ, δικηγόρος στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ανανέωση της αδειοδότησης της υπηρεσίας για παρακολούθηση ήταν μια «τρομακτική, παράνομη απόφαση», πρόσθεσε.

Tags
Back to top button