Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ισραήλ: Σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης «πλάθει» φυτικά μπιφτέκια

Ο πελάτης απλά επιλέγει την περιεκτικότητα σε λίπος και πρωτεΐνη. Έξι λεπτά αργότερα, το εκτυπωμένο φυτικό μπιφτέκι του καταφθάνει ζεστό στο τραπέζι.

Η ισραηλινή εταιρεία SavorEat λάνσαρε την Τρίτη σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης που «πλάθει» μπιφτέκια από φυτικά υποκατάστατα κρέατος και τα ψήνει επιτόπου.

Ο εκτυπωτής χρησιμοποιεί τρία φυσίγγια που περιέχουν λάδι, άμυλο πατάτας και πρωτεΐνη μπιζελιού και ρεβυθιού, εξήγησε στο Reuters η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Ραχέλι Βίσμαν.

Το μπέργκερ της SavorEat όπως σερβίρεται σε εστιατόριο της Χερτσλιγιά στο Ισραήλ

Παρόμοιοι εκτυπωτές τροφίμων είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν, όμως το σύστημα της SavorEat είναι το πρώτο που ψήνει το προϊόν μετά την παρασκευή του.

Η ζήτηση για υποκατάστατα κρέατος έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και οι επενδύσεις σε εταιρείες των λεγόμενων εναλλακτικών πρωτεϊνών ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει με ακρίβεια ποιος θα εμφανίσει άνοια

«Υπάρχει μια αυξανόμενη μερίδα ανθρώπων που λέγονται flexitarian –άνθρωποι που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος» είπε η Βίσμαν.

Η SavorEat, η οποία είδε την τιμή της μετοχής της να ανεβαίνει κατά 11% με το λανσάρισμα της Τρίτης,  αρχικά θα διαθέσει το σύστημα σε τοπική αλυσίδα μπέργκερ.

Έχει όμως συνάψει συμφωνία και με την αμερικανική Sodexo για τη διάθεση μπιφτεκιών για vegan σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Tags
Back to top button