Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισραήλ: "Έβγαλε" για πρώτη φορά όλα τα αντιαεροπορικά συστημάτα για δοκιμή

Οι το οδήγησαν αυτόν τον μήνα να πραγματοποιήσει τις πρώτες συνδυασμένες δοκιμές της ικανότητας του ενιαίου αντιαεροπορικού συστήματος πολλαπλών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων  αναφορικά με την επικοινωνία όλων των υποσυστημάτων του,  τόσο μεταξύ τους όσο και μαζί του, για την ταυτόχρονη παρακολούθηση ενός συνδυασμού εισερχόμενων απειλών, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, UAVS, βαλλιστικών και πυραύλων cruise.

Οι δοκιμές είχαν αξιοσημείωτη επιτυχία και παρείχαν πολύτιμα δεδομένα για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του μεσαίου εύρους συστήματος αεροπορικής άμυνας του David Sling, τοποθετώντας το σε βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και προβάλλοντας τις νέες δυνατότητες του Iron Dome.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το σύστημα, ένα κοινό έργο Ισραήλ-ΗΠΑ αναπτύχθηκε αρχικά για να καταρρίψει "πρωτόγονους πυραύλους"- ρουκέτες μικρής εμβέλειας ,προερχόμενους κυρίως από τη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτές οι δοκιμές έδειξαν ότι ο Iron Dome ωρίμασε σε ένα όπλο ικανό να υποκλέψει πυραύλους κρουαζιέρας.

 

Οι πυροβολαρχίες  αποκτήθηκαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ 

 

Το αντιαεροπορικό σύστημα μέσου βεληνεκούς "Σφεντόνα του Δαυίδ" και το αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς "Iron Dome", απέδειξαν ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ομαλά μαζί και με το αντιαεροπορικό μεγάλου βεληνεκούς "Arrow", το οποίο έχει σχεδιαστεί για να χτυπά μεγάλους βαλλιστικούς πυραύλους σε υψηλά, εξω ατμοσφαιρικά υψόμετρα, ενώ δοκιμάστηκαν επίσης οι συστοιχίες ραντάρ μεγάλης εμβέλειας.

Η σειρά των δοκιμών διεξήχθη από την εταιρεία αμυντικών συστημάτων Rafael, η οποίοα κατασκευάζει το Iron Dome και τον David's Sling, μαζί με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, υπό τη διεύθυνση της Διεύθυνσης Οργανισμού Άμυνας του Ισραήλ (IMDO) με τη συμμετοχή της Αμερικανικής Υπηρεσίας Άμυνας Πυραύλων, του συνεργάτη του Ισραήλ στην ανάπτυξη αυτών των συστημάτων αεροπορικής άμυνας.

Ο διευθυντής του IMDO Moshe Patel δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, ότι η άσκηση αντιαεροπορικής άμυνας που πραγματοποιήθηκε σε αυτή την κλίμακα ήταν η πρώτη, κατά την οποία εξετάστηκαν  οι δυνατότητες ενδοεπικοινωνίας όλων των συστημάτων, καθώς και ενεργοποίησης του συνόλου της πυραυλικής ασπίδας της  χώρας 

Σε απάντηση σε  ερώτηση σχετικά με τις πωλήσεις αυτών των συστημάτων σε έθνη του Κόλπου που είχαν πρόσφατα καθιερώσει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, ο Patel είπε ότι αυτό συζητήθηκε, αλλά εξαρτάται από τυχόν κυβερνητική απόφαση  για να προχωρήσει.

Το Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να επεξεργαστεί τον αριθμό των στόχων που καταρρίφθηκαν.

Ο Pini Yungman, επικεφαλής της ανάπτυξης πυραύλων Rafael, δήλωσε ότι τα συστήματα είχαν καλή απόδοση, καταρρίπτοντας όλες τις εισερχόμενες απειλές.

Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντζ σχολίασε: «Επαινώ την επιτυχημένη δοκιμασία, η οποία για πρώτη φορά ενσωμάτωσε πολυεπίπεδη αναχαίτιση από τα αμυντικά μας συστήματα. Αυτό είναι ένα από τα πιο προηγμένα δίκτυα στον κόσμο, το οποίο δίνει στο κράτος του Ισραήλ άμυνα έναντι όλων των πυραυλικών απειλών», είπε.

Tags
Back to top button