Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισραήλ: Πακέτο 1,54 δισ.$ απο Μ. Νετανιάχου για την ανάταξη της οικονομίας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου τα έχει ακούσει ουκ ολίγες φορές εν μέσω πανδημίας λόγω των χειρισμών του και αυτή την φορά γνωστοποίησε την δημιουργία σχεδίου για κρατικές επιχορηγήσεις σε όλους τους Ισραηλινούς.

Οι επικριτές θεωρούν αυτό το πακέτο οικονομικής βοήθειας συνολικού ύψους 6 δισεκατομμυρίων σέκελ (1,54 δισεκατομμύρια ευρώ) ως μια προσπάθεια τόνωσης της δημοτικότητας του βετεράνου ηγέτη πριν από μια ευρέως αναμενόμενη σειρά νέων lockdown.

Οι πληρωμές θα κυμαίνονται μεταξύ 750 σέκελ (191 ευρώ) για κάθε άτομο έως και 3.000 σέκελ (767 ευρώ) για οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, δήλωσε ο Νετανιάχου σε ένα έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα.

Στην πέμπτη θητεία του, ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει μια νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού. Στο διάγγελμά του τόνισε ότι «πράττει τα μέγιστα» για να αποφύγει ένα νέο πανεθνικό lockdown και αρνήθηκε ότι οι διαδηλώσεις στους δρόμους προκάλεσαν το νέο πακέτο βοήθειας.

«Γιατί δίνουμε αυτά τα χρήματα; Πρέπει να δώσουμε ώθηση στην οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, καλώντας την κυβέρνηση συνασπισμού του να εγκρίνει την καταβολή του οικονομικού βοηθήματος. «Αυτά τα χρήματα θα ενισχύσουν τις καταναλωτικές δαπάνες και την απασχόληση», υποστήριξε.

Νέο πακέτο βοήθειας 25 δισ.

Η κυβέρνηση άνοιξε ξανά σχολεία και πολλές επιχειρήσεις τον Μάιο, αίροντας μέτρα απαγόρευσης που είχαν επιπεδοποιήσει την καμπύλη μετάδοσης της νόσου. Με τα νέα κρούσματα της COVID-19 να ξεπερνούν τα 1.000 ημερησίως, ορισμένοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας τόνισαν πως η κυβέρνηση προέβη σε βιαστικές κινήσεις.

Με την ανεργία στο ποσοστό ρεκόρ του 21%, χιλιάδες Ισραηλινοί ζητώντας μέτρα οικονομικής ανακούφισης διαδήλωσαν εναντίον του Νετανιάχου το Σάββατο στο Τελ Αβίβ. Στην Ιερουσαλήμ χθες Τρίτη, η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού ενάντια σε χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά του πρωθυπουργού έξω από το σπίτι του.

Μια δημοσκόπηση του αμερόληπτου Ινστιτούτου Δημοκρατίας του Ισραήλ χθες Τρίτη διαπίστωνε ότι μόλις το 29,5% των Ισραηλινών εμπιστεύεται τον χειρισμό της υγειονομικής κρίσης από τον Νετανιάχου. Την προηγούμενη Πέμπτη ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο βοήθειας για αυτοαπασχολούμενους, επιπροσθέτως πληρωμών συνολικού ύψους περίπου 25 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε προηγουμένως δεσμευτεί να χορηγήσει το κράτος.

Το Ισραήλ, με πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων, έχει καταγράψει σχεδόν 44.000 κρούσματα κορονοϊού και 375 θανάτους.

Tags
Back to top button