Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισραήλ: Αρνείται ότι ο Νασράλα είχε αποδεχτεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός

Ο Τζίπι Χοτοβέλι, ισραηλινός πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, διέψευσε τον ισχυρισμό του Λιβάνου ότι ο Χασάν Νασράλα, ο εκλειπών ηγέτης της Χεζμπολάχ είχε αποδεχτεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός πριν πέσει νεκρός σε βομβαρδισμό του Ισραήλ.

«Ο Χασάν Νασράλα δεν συμφώνησε σε καμία κατάπαυση του πυρός, είναι απλώς γελοίο», είπε μιλώντας στο βρετανικό Sky News την Κυριακή, προσθέτοντας ότι ο ισχυρισμός «δεν έχει βάση στην πραγματικότητα».

«Ας μην μιλήσουμε για τις καλές προθέσεις μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Δεν έχουν καλές προθέσεις», πρόσθεσε σύμφωνα με το CNNi.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπτουλάχ Μπου Χαμπίμπ δήλωσε στο CNNi ότι ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε μια υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ εκεχειρία 21 ημερών λίγες μέρες πριν δολοφονηθεί από το Ισραήλ, κάτι που επανέλαβε ο Ραμί Μορτάντα, ο πρεσβευτής του Λιβάνου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Εκφράσαμε τη συμφωνία μας σε αυτό το σχέδιο που τέθηκε από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και 15 άλλα έθνη. Δυστυχώς… όταν ο (Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν) Νετανιάχου έφτασε στη Νέα Υόρκη, απέρριψε όλο αυτό το ειρηνευτικό σχέδιο και εξακολουθεί να το κάνει», είπε ο Μορτάντα στο CNN, αναφερόμενος στην ομιλία του Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον περασμένο μήνα.

Ο Μορτάντα είπε ότι το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός είναι «ένα κείμενο που εξακολουθεί να είναι δεσμευτικό» για τον Λίβανο. Πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για κατάπαυση του πυρός εκτροχιάστηκαν από τη δολοφονία του Νασράλα.

 

«Έχουμε να κάνουμε με μια ισραηλινή κυβέρνηση που υποκινεί τον πόλεμο», είπε ο Μορτάντα.

Tags
Back to top button