Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Ισπανία: Διαιτήτρια βγάζει... κόκκινη κάρτα στον κορωνοϊό (φώτο)

Ο κορωνοϊός πλήττει την Ισπανία. Η χώρα της Ιβηρικής βρίσκεται πλέον πίσω μόνο από την Ιταλία σε θανάτους. Στη μάχη με την πανδημία μπήκε και μια διαιτήτρια, που δουλεύει πλέον ως νοσοκόμα. 

«Απλά κάνω το κατιτίς μου», λέει χαμογελώντας η Ιραγκάρτσε Φερνάντεθ, η part time διαιτήτρια και πλέον full time νοσοκόμα, μπαίνοντας και αυτή στη μάχη που δίνει η Ισπανία με τον κορωνοϊό.

Η 26χρονη, που διευθύνει αγώνες της 1ης κατηγορίας του γυναικείου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και της 3ης κατηγορίας Ανδρών, κάνει εδώ και πέντε χρόνια την πρακτική της ως νοσοκόμα στο Κέντρο Υγείας Rockalde του Μπιλμπάο.

Η πανδημία έχει σαρώσει τη χώρα της Ιβηρικής και φυσικά το ποδόσφαιρο έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, ενώ πολλές ομάδες και ατομικά παίκτες έχουν προσφέρει τη βοήθεια τους.

«Δεν είμαι Superwoman ή κάτι τέτοιο», λέει και προσθέτει πως «απλά, κάνω το κατιτίς μου, όπως όλοι οι άλλοι».

Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι ευχάριστη, όμως η ίδια δηλώνει συνηθισμένη στα δύσκολα λόγω της ενασχόλησης της με το ποδόσφαιρο.

«Ίσως στο ποδόσφαιρο να μιλάμε πιο πολύ γι' αυτό. Όμως, ως νοσοκόμα με βρίζουν πολλοί που περιμένουν στην ουρά και δεν θέλουν ή που θέλουν να εξεταστούν πρώτοι γιατί πιστεύουν οτι η κατάσταση τους είναι πιο επείγουσα», τονίζει.

Το ποδόσφαιρο έχει ανασταλεί στην Ισπανία μέχρι νεωτέρας και αυτό που της λείπει δεν είναι αυτό καθαυτό το άθλημα, αλλά μια διαφυγή από μια στενάχωρη δουλειά.

«Η άθληση είναι η διαφυγή μου. Στη δουλειά ζούμε με τον κορωνοϊό, τον έχουμε δίπλα μας. Γυρίζω σπίτι, ανοίγω την τηλεόραση και μιλάμε μόνο γι'αυτό. Το μόνο που με αποσυνδέει από αυτά είναι τα σπορ. Με βοηθάει να ξεχνάω», καταλήγει η Ιραγκάρτσε.

Tags
Back to top button