Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισοπεδώθηκε χριστιανική πόλη στο βόρειο Λίβανο από ισραηλινό βομβαρδισμό-21 άνθρωποι νεκροί και 8 τραυματίες

Το Ισραήλ έχει επεκτείνει τους στόχους τους κατά την διάρκεια του πολέμου του με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Εχθές Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ο ισραηλινός στρατός χτύπησε βόρεια τμήματα της χώρας με αεροπορικά πλήγματα, σκοτώνοντας συνολικά τουλάχιστον 21 ανθρώπους σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας του Λιβάνου.

Παράλληλα, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε εκτοξεύσεις ρουκετών και πυραύλων κατά του εβραϊκού κράτους με αποτέλεσμα την μετακίνηση αμέτρητων Ισραηλινών σε καταφύγια.

Που Εστιάζει η Ισραηλινή Επιχείρηση στον Λίβανο;

Μέχρι στιγμής οι Ισραηλινοί κατά την διάρκεια της στρατιωτικής τους επιχείρησης στον Λίβανο φαίνονται να εστιάζουν στην κοιλάδα Μπεκάα, η οποία βρίσκεται στα ανατολικά περίχωρα της Βηρυτού. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη επίγειες επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα του κράτους, στις οποίες συμμετέχουν ισραηλινά στρατεύματα με τεθωρακισμένα και άρματα μάχης.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί κάποια ένθερμα περιστατικά μεταξύ στρατιωτών του Ισραήλ και κυανόκρανων ειρηνοποιών του ΟΗΕ σε σημεία του νότιου Λιβάνου.

Το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε εχθές τις βαθιές ανησυχίες του για την ασφάλεια αρκετών ειρηνοποιών στον νότιο Λίβανο, οι θέσεις των οποίων βρέθηκαν μεταξύ των ανταλλαγών πυρών του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ.

Ιδιαίτερη θλίψη μας προκαλεί και μία νέα είδηση σχετικά με τον πόλεμο. Πριν λίγες ώρες καταγράφηκε ισραηλινό πλήγμα στην Aitou του βόρειου Λιβανού, μία μικρή πόλη ο πληθυσμός της οποίας απαρτίζεται κυρίως από Χριστιανούς πιστούς. Από το σφυροκόπημα κατά του Aitou λέγεται πως χτυπήθηκε ένα σπίτι, στο οποίο διέμεναν εκτοπισμένες οικογένειες. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης σε γνωστό πρακτορείο.

Όπως προαναφέραμε, από τα πλήγματα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στον βόρειο Λίβανο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άτομα, ενώ άλλοι 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Αυτό ανέφερε το λιβανέζικο υπουργείο άμυνας σε επίσημη ενημέρωσή του.

Οι διασωστικές ομάδες που έσπευσαν στο σημείο προσπάθησαν να αναζητήσουν επιζώντες μεταξύ των συντριμμιών. Οι εικόνες από τα μετέπειτα της επίθεσης είναι πραγματικά σοκαριστικές. Καμένα αυτοκίνητα και κομμένα δέντρα φαίνονται σκόρπια κατά μήκος του δρόμου.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε πριν λίγο μία στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ισραήλ, η οποία είχε δεχθεί επίθεση από drone της Χεζμπολάχ την Κυριακή. Από το πλήγμα σκοτώθηκαν συνολικά 4 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους δήλωσε πως το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιτίθεται στην Χεζμπολάχ «χωρίς έλεος» και πως θα συνεχίσει να χτυπά όλον τον Λίβανο, ακόμη και την Βηρυτό.

 

Tags
Back to top button