Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιράν: Σχεδόν βέβαιο ότι το Ισραήλ δεν θα πλήξει πυρηνικές εγκαταστάσεις

«Είναι εξαιρετικά απίθανο» να συμβεί μια επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού του Ιράν, ο Μπεχρούζ Καμαλβάντι, σε συνέντευξή του στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Nournews.

«Σε περίπτωση επίθεσης σε κεντρικό σημείο, να είστε βέβαιοι ότι δεν θα επιτύχουν», και το Ιράν «μπορεί να επαναφέρει γρήγορα» οποιαδήποτε ζημιά. «Είμαστε προετοιμασμένοι έτσι ώστε, αν προβούν σε κάποια ανοησία, οι ζημιές να είναι ελάχιστες», δήλωσε.

Το Ιράν εξαπέλυσε την 1η Οκτωβρίου επίθεση με περίπου 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, με το τελευταίο να ορκίζεται ότι το εβραϊκό κράτος θα απαντήσει.

Έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι το Ισραήλ ενδέχεται να πλήξει πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, κάτι που για χρόνια απειλεί να κάνει.

«Πάντα παίρναμε σοβαρά αυτές τις απειλές», είπε ο Καμαλβάντι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει μια επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και οι αγορές πετρελαίου είναι ήδη στα ύψη μπροστά στην προοπτική ενός ισραηλινού πλήγματος κατά των κοιτασμάτων πετρελαίου του Ιράν.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε χθες ότι το Ισραήλ θα ακούσει τις ΗΠΑ αλλά θα αποφασίσει τις ενέργειές του σύμφωνα με το δικό του εθνικό συμφέρον.

Η Washington Post σε άρθρο της τόνισε ότι ο Νετανιάχου είπε στην αμερικανική κυβέρνηση ότι το Ισραήλ θα πλήξει ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους και όχι πυρηνικούς ή πετρελαϊκούς στόχους, άποψη που αναπαρήγαγαν και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Ο Καμαλβάντι δήλωσε ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καταδικάσουν οποιαδήποτε απειλή ή επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Tags
Back to top button