Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιράν: Ξεκίνησε ο εμπλουτισμός ουρανίου στο 60% - Πιο κοντά από ποτέ στη δυνατότητα παραγωγής πυρηνικών

Η πρώτη ποσότητα του εμπλουτισμένου κατά 60% ουρανίου ελήφθη στις 12.40 το ξημέρωμα της Παρασκευής,  αναφέρει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ISNA και αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενα δηλώσεις του προέδρου του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχάμαντ Μπακέρ Καλιμπάφ.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι εμπλούτισε ουράνιο σε ποσοστό 60%, κοντά στα επίπεδα που χρειάζονται για την παραγωγή πυρηνικού όπλου, δημιουργώντας ένα νέο εμπόδιο στην παγκόσμια διπλωματική προσπάθεια να αναγεννηθεί η "πυρηνική" συμφωνία των 6 μεγάλων δυνάμεων και της Τεχεράνης του 2015, που είχε άρει τις κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε αντάλλαγμα για την περικοπή του πυρηνικού της προγράμματος.

Ο επικεφαλής της ιρανικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, ανέφερε στη συνέχεια ότι παράγονται 9 γραμμάρια του υλικού ανά ώρα στον πυρηνικό σταθμό της  Νατάνζ, μολονότι στη συνέχεια η ποσότητα αυτή θα μειωθεί στα 5 ή 6 γραμμάρια, καθώς η ίδια μονάδα παράγει και ουράνιο εμπλουτισμένο κατά 20%.

Πλέον η Ισλαμική Δημοκρατία βρίσκεται σημαντικά εγγύτερα στη συγκέντρωση επιπέδου 90% ισοτόπων του ουρανίου-235 που χρησιμοποιείται στα πυρηνικά όπλα. Το Ιράν ισχυρίζεται πάντα ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα έχει ειρηνικούς σκοπούς και ότι το υλικό χρησιμοποιείται για ιατρικές εφαρμογές.

Tags
Back to top button