Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιράν: Aξιωματούχος αποκάλυψε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 13.000 νεκροί στην Τεχεράνη από τον κορωνοϊό

Αξιωματούχος στο Ιράν αποκάλυψε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 13.000 νεκροί μόνο στην ιρανική πρωτεύουσα την Τεχεράνη, γεγονός που αν αποδειχθεί, θα υπερδιπλασιάσει ή και υπερτριπλασιάσει τους θανάτους από την πανδημία Covid-19 στο Ιράν.

Την αποκάλυψη έκανε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Τεχεράνης την Τετάρτη. «Τους τελευταίους δύο μήνες, 13.000 άνθρωποι έχουν ταφεί στην Τεχεράνη», δήλωσε ο Mohammad Javad Haghshenas στην κρατική Aftab-e Yazd την Τετάρτη. Ο Haghshenas δεν διευκρίνισε ποιο ποσοστό αυτών των θανάτων οφείλεται στον κορωνοϊό. Άφησε, ωστόσο, να εννοηθεί ότι οι θάνατοι αυτοί αφορούν την πανδημία.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία, μπορεί να εξαχθεί συγκρίνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν φέτος και την ίδια περίοδο πέρυσι στην Τεχεράνη.

Ο Εθνικός Οργανισμός Πολιτικής Εγγραφής του Ιράν (NOCR), ο οποίος εντάσσεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, έχει σταματήσει να δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους στη χώρα από το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Η απόφαση κρίθηκε «ύποπτη» από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον 5.957 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ιράν από τον νέο κορωνοϊό και υπάρχουν 93.657 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Άλλο μέλος του δημοτικού συμβουλίου της ιρανικής πρωτεύουσας, έκανε λόγο για 70 έως 100 θανάτους σε ημερήσια βάση από τον κορωνοϊό στην Τεχεράνη. Ένας αξιωματούχος του δήμου της Τεχεράνης δήλωσε επίσης νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι αρχές έχουν ετοιμάσει 10.000 τάφους για θύματα της πανδημίας στην πρωτεύουσα.

Tags
Back to top button