Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιράν: Αγνοείται εδώ και μήνες η τύχη Γάλλου τουρίστα

Το Ιράν συνέλαβε έναν Γάλλο τουρίστα πριν από εννέα μήνες και οι δικηγόροι του δεν έχουν καμία επαφή μαζί του, ανέφερε σήμερα ένας από αυτούς, ο Σαΐντ Ντεγάν, στο πρακτορείο Reuters.

Η σύλληψη, αν επιβεβαιωθεί, έρχεται σε ένα ευαίσθητο χρονικά σημείο, καθώς οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους προσπαθούν να αναβιώσουν την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν, από την οποία αποχώρησε μονομερώς η Ουάσινγκτον το 2018, επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.

«Το όνομά του είναι Μπενζαμέν και κρατείται στη φυλακή Βακιλαμπάντ, στην πόλη Μασχάντ. Συνελήφθη πριν από εννέα μήνες και αντιμετωπίζει αντιφατικές και αβάσιμες κατηγορίες», είπε ο Ντεγάν.

Οι δικαστικές αρχές του Ιράν δεν ήταν διαθέσιμες να σχολιάσουν. Δεν υπάρχει επίσης καμία επίσημη αντίδραση από τη γαλλική κυβέρνηση μέχρι στιγμής.

Τα τελευταία χρόνια οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν έχουν συλλάβει δεκάδες ανθρώπους, αλλοδαπούς αλλά και Ιρανούς που έχουν και άλλη υπηκοότητα, συνήθως με την κατηγορία της κατασκοπείας. Μεταξύ αυτών ήταν και η Γαλλοϊρανή πανεπιστημιακός Φαριμπά Αντελκάχ, η οποία καταδικάστηκε τον περασμένο Μάιο σε κάθειρξη 6 ετών για κατηγορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια της χώρας. Η Αντελκάχ αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο αλλά ο Ντεγάν είπε ότι έκτοτε βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Την περασμένη Παρασκευή η γαλλική εφημερίδα Le Figaro έγραψε ότι ένα πρόσωπο που φέρει γαλλική και ιρανική υπηκοότητα καθώς και ένας Γερμανός πολίτης συνελήφθησαν πριν από δύο εβδομάδες στο Ιράν.

Tags
Back to top button