Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Ingenuity: Νέο εντυπωσιακό βίντεο από το «ελικόπτερο» της NASA στον πλανήτη Άρη

Ένα νέο εντυπωσιακό βίντεο δίνει στη δημοσιότητα η NASA μετά την πρώτη πτήση του ελικοπτέρου Ingenuity στον πλανήτη Άρη.

Η σκόνη που προκαλείται από το μικροσκοπικό ρομποτικό ελικόπτερο στην ατμόσφαιρα του Άρη είναι εντυπωσιακή.

Το Ingenuity που βρισκόταν αγκιστρωμένο στο ρόβερ της ΝΑSA, Perseverance, πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική απογείωση, τη Δευτέρα, και η ιστρική αυτή στιγμή κυκλοφόρησε σε βίντεο.

Το ελικόπτερο, μόλις 1,8 κιλών σε µέγεθος µπάλας σόφτµπολ και κόστους 85 εκατ. δολαρίων είναι το πρώτο ιπτάµενο όχηµα στην ιστορία που πέτυχε ελεγχόµενη πτήση 90 δευτερολέπτων πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Το μεγάλο ζητούμενο για το Ingenuity ήταν να αντέξει στην Αρειανή ατμόσφαιρα που αποτελείται από 96% διοξείδιο του άνθρακα.

Παρά τις αντιξοότητες που επικρατούν στον Κόκκινο Πλανήτη, όπως οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και η αραιή ατμόσφαιρα, το μικροσκοπικό αυτό drone επέδειξε αντοχή, βγάζοντας ασπροπρόσωπους τους δημιουργούς του στην Καλιφόρνια, εκεί όπου βρίσκεται το εργαστήρι της ΝΑSA, το JPL.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το Ingenuity ανέβηκε στο μέγιστο υψόμετρο των 10 ποδιών

(3 μέτρα) και διατήρησε μια σταθερή αιώρηση για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια κατέβηκε, αγγίζοντας την επιφάνεια του Άρη, αφού καταγράφηκαν συνολικά 39,1 δευτερόλεπτα πτήσης.

Η ιστορική αυτή πτήση ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα για το ρομποτικό ελικόπτερο της NASA καθώς πρόκειται για τεχνολογία που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ ξανά, την ώρα που οι συνθήκες πτήσης στον Άρη είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες στη Γη.

Tags
Back to top button