Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Ινδία: Στέλνει αστροναύτες στο διάστημα για πρώτη φορά στα χρονικά

Πλήρωμα με τρεις αστροναύτες στο Διάστημα αναμένεται να στείλει έως το 2022, η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε προϋπολογισμό ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και την εφαρμογή του προγράμματος Gaganyaan («όχημα ουρανού» στα Χίντι), σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια ομιλίας τον Αύγουστο του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, στην οποία ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα στείλει το 2022 ή νωρίτερα αν είναι δυνατόν, στο διάστημα «έναν άνδρα ή μια γυναίκα».

Η Ινδία θα γίνει η τέταρτη χώρα που θα προχωρήσει σε επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα μετά τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Το πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσει το ινδικής κατασκευής όχημα εκτόξευσης GSLV-MkIII: δύο μη επανδρωμένες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά και μια επανδρωμένη πτήση θα πραγματοποιηθεί σε χαμηλή περίγεια τροχιά.

Χωρίς να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την αποστολή αυτή, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί «εντός 40 μηνών» μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτές οι διαστημικές πτήσεις θα τονώσουν την οικονομία, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσουν πρόοδο στους τομείς της ιατρικής, της γεωργίας και της καταπολέμησης της ρύπανσης.

Η επιτυχής αποστολή αστροναυτών στο διάστημα θα επιτρέψει επίσης στην Ινδία να γίνει ένας «εταίρος σε μελλοντικές πρωτοβουλίες εξερεύνησης του διαστήματος με μακροπρόθεσμα οφέλη σε εθνικό επίπεδο», επισημαίνεται.

Το ινδικό διαστημικό πρόγραμμα, που εγκαινιάστηκε το 1960, διακρίνεται τόσο από τους φιλόδοξους στόχους του, αλλά και από τη δημοσιονομική σύνεση καθώς λειτουργεί με πολύ χαμηλότερο κόστος από ό,τι άλλα διαστημικά προγράμματα.

Η ινδική διαστημική υπηρεσία ISRO έχει προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή με την τοποθέτηση ενός δορυφόρου σε τροχιά γύρω από τον Άρη το 2014 με προϋπολογισμό μόλις 73 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 671 εκατομμυρίων δολαρίων που δαπάνησε η NASA για παρόμοια αποστολή.

Πέρυσι, το ISRO εκτόξευσε επίσης με επιτυχία 104 δορυφόρους με έναν πύραυλο, καταγράφοντας ρεκόρ.

Το Νέο Δελχί δείχνει τη διάθεσή του για την εκτόξευση εμπορικών δορυφόρων. Η αγορά αυτή συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς τηλεπικοινωνίες, διαδίκτυο και επιχειρήσεις απαιτούν διαρκώς περισσότερα μέσα επικοινωνίας.

Εκτός από άλλες διεθνείς διαστημικές δυνάμεις, η Ινδία χρειάζεται να ανταγωνιστεί επίσης και νεοεμφανιζόμενες εξειδικευμένες ιδιωτικές εταιρείες που ηγούνται της επιχειρηματικής κίνησης που ονομάζεται «new space», όπως η SpaceX του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, και η του Τζεφ Μπέζος.

Tags
Back to top button