Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ινδία: Δραστικά μέτρα κατά του Πακιστάν μετά το μακελειό στο Κασμίρ – Απέλαση διπλωματών, αναστολή συμφωνιών και κλείσιμο συνόρων

Η Ινδία ανακοίνωσε μέτρα κατά του Πακιστάν, μία ημέρα μετά την ένοπλη επίθεση κατά τουριστών στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ, που είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 26 άνθρωποι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή 

Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε πως κλείνει το κύριο συνοριακό πέρασμα με το Πακιστάν, πως προχωρά στην αναστολή της συνθήκης για τον διαμοιρασμό των υδάτων και αναμένεται να απελάσει διπλωμάτες. 

Η Ινδία ακύρωσε επίσης βίζες που κατείχαν Πακιστανοί και διέταξε τους κατόχους τους να φύγουν εντός δύο ημερών, ενώ απαίτησε από το Πακιστάν να παραιτηθεί από την «υποστήριξη της διασυνοριακής τρομοκρατίας», κάτι που το Ισλαμαμπάντ αρνείται, σύμφωνα με το BBC. 

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Ινδία την Τετάρτη, οι Πακιστανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι που εδρεύουν στην πρεσβεία στο Νέο Δελχί κλήθηκαν να φύγουν αμέσως, ενώ περισσότερες διπλωματικές απελάσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η επίθεση στους τουρίστες που είχαν συγκεντρωθεί στην Παχαλγκάμ στα Ιμαλάια, ήταν ένα από τα πιο θανατηφόρα περιστατικά στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ τα τελευταία χρόνια. Στην περιοχή, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι, υπάρχει μια μακροχρόνια εξέγερση εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η ινδική κυβέρνηση αντέδρασε οργισμένα στην επίθεση, υποστηρίζοντας πως ευθύνεται το Πακιστάν. Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση βρισκόταν μια ομάδα που ονομάζεται Αντίσταση του Κασμίρ.

Στον απόηχο της επίθεσης, το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι «ανησυχεί για την απώλεια τουριστών» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Η Ινδία κατηγορεί εδώ και καιρό τις διαδοχικές κυβερνήσεις στο Ισλαμαμπάντ ότι υποστηρίζουν ένοπλες ομάδες στην περιοχή, κάτι που το Πακιστάν αρνείται σθεναρά.

Η επίθεση κινδυνεύει να αναζωπυρώσει τις μακροχρόνιες εντάσεις μεταξύ των εξοπλισμένων με πυρηνικά αντιπάλων.

Tags
Back to top button