Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ινδία: Άνδρας κατηγορήθηκε ότι πήγε να βεβηλώσει ναό των Σιχ - Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

Άνδρας που πιστεύεται πως επιχείρησε να βεβηλώσει αντικείμενο στον ιερότερο ναό των Σιχ, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, σύμφωνα με την αστυνομία της ινδικής πόλης Αμριτσάρ. 

Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια λειτουργίας στον ναό Golden Temple, χθες Σάββατο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. 

Ο άνδρας φέρεται να εισέβαλε στο εσωτερικό ιερό του ναού όπου κρατείται η «βίβλος» του Σιχισμού, το Guru Granth Sahib. 

Όταν προσπάθησε να αγγίξει ένα τελετουργικό σπαθί τοποθετημένο δίπλα στο ιερό βιβλίο, έσπευσαν να τον αποτρέψουν φύλακες και πιστοί. 

Τα επεισόδια που ξέσπασαν λίγο μετά, καταγράφηκαν στην κάμερα που μετέδιδε τη λειτουργία τηλεοπτικά. 

Είναι ασαφές τι ακριβώς συνέβη μέσα στο χάος. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο άνδρας βρέθηκε ήδη νεκρός όταν οι αξιωματικοί της έφτασαν στο ναό. 

Σε τουίτ του, ο πρωθυπουργός της Πουντάμπ έδωσε εντολή για ενδελεχή έρευνα και μηδενική ανοχή στους «πραγματικούς σκευωρούς της κακόβουλης αυτής ενέργειας». 

Η βεβήλωση του Βιβλίου του Γκουρού Αρντζάν θεωρείται ακραία προκλητική στην κοινότητα των Σιχ. 

Μεταξύ 2014 και 2015 το πλήθος βεβηλώσεων προκάλεσαν πολιτικό ζήτημα που κυριάρχησε στις μετέπειτα εκλογές, με τους τοπικούς άρχοντες να επικρίνονται από τους πολιτικούς τους αντιπάλους και πολλούς Σιχ πως δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το φαινόμενο και να αποδώσουν δικαιοσύνη. 

Tags
Back to top button