Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

«Ίχνη» διατροφικού σκανδάλου εντόπισαν οι Αρχές στη Βρετανία

Σύμφωνα με τα τέστ που έγιναν το 2017 από την Υπηρεσία Διατροφικών Κανόνων (FSA)σε δείγματα κρέατος που πωλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ίχνη DNA ζώου που δεν περιλαμβανόταν στην ετικέτα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Τα 145 δείγματα από τα 665 τεστ που έγιναν σε εστιατόρια και καταστήματα στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, δηλαδή το 21,8%, περιείχαν τουλάχιστον κατά ένα μέρος, από άνω του 1% έως ολοκληρωτικά απροσδιόριστου είδους κρέατος.

Σύμφωνα με την FSA, η ύπαρξη του ποσοστού απροσδιόριστου είδους κρέατος αντιστοιχεί σε σκόπιμη ανάμειξη προϊόντων. Τα αποτελέσματα των τεστ ωστόσο «δεν είναι αντιπροσωπευτικά» της πρακτικής της βιομηχανίας ειδών διατροφής, σύμφωνα με την FSA.

Τα δείγματα ελήφθησαν από 73 καταστήματα, 50 εστιατόρια και 22 βιομηχανίες παρασκευής ή επεξεργασίας ειδών διατροφής. Ορισμένα δεν περιείχαν κανένα ίχνος του κρέατος που ανήγγελλε η ετικέτα, ενώ άλλα περιείχαν τέσσερα διαφορετικά είδη κρεάτων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το προϊόν με τα περισσότερα «λάθη ετικέτας» είναι ο κιμάς και ακολουθούν τα λουκάνικα και τα σουβλάκια. Έτοιμα γεύματα όπως πίτσα ή σπαγγέτι μπολονέζ κρίθηκαν επίσης ένοχα.

Τα στοιχεία αυτά περιήλθαν στο BBC κατόπιν αιτήματος που βασίσθηκε στον νόμο που εφαρμόσθηκε το 2000 για την ελευθερία στην πληροφόρηση (Freedom of Information Act) και δημοσιεύονται πέντε χρόνια μετά το σκάνδαλο του κρέατος αλόγου που βρέθηκε σε προϊόντα βοδινού κρέατος και αφορούσε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία θα αποχωρήσει τον Μάρτιο το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει ενισχύσει τη νομοθεσία της ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη του σκανδάλου αυτού.

Tags
Back to top button