Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Είχαν φτάσει οι Μυκηναίοι πολύ πριν τον Μ.Αλέξανδρο στο Πακισταν; - Φαίνεται πως ναι (εικόνες)

Εντυπωσιακά ευρήματα στο Πακιστάν δείχνουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ίσως είχαν φτάσει στην ευρύτερη περιοχή πολύ πριν τον Μέγα Αλέξανδρο.

Η περιοχή Mehergarh ή Mehrgar, είναι μία Νεολιθική τοποθεσία που χρονολογείται περίπου ανάμεσα στο7000 π.Χ. έως 2500 π.Χ. Βρίσκεται κοντά πέρασμα Bolan στην πεδιάδα Kacchi τουBalochistan, στο Πακιστάν και ειδικότερα στα δυτικά της κοιλάδας τουΙνδού ποταμού.

Ο παλαιότερος οικισμός στο Mehrgarh, στη βορειοανατολική γωνία του οικοπέδου 495 στρεμμάτων (περίπου δύο τετραγωνικών χλμ), ήταν ένα μικρό αγροτικό χωριό το οποίο κατοικούνταν ήδη περίπου από το 6500 π.Χ.

Είναι μία από τις πρώτες περιοχές με ενδείξεις γεωργίας και κτηνοτροφίας στη Νότια Ασία κατά τον τρίτο π.Χ. αιώνα.

Η περιοχή ανακαλύφθηκε το 1974 από μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τους Γάλλους αρχαιολόγους Jean-François Jarrige και Catherine Jarrige και ανασκάφηκε συνεχώς μεταξύ των ετών 1974 – 1986, για να ξαναρχίσει πάλι το διάστημα 1997 – 2000.

Έχουν βρεθεί πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων σε έξι αναχώματα και περίπου 32.000 εκθέματα έχουν συγκεντρωθεί.

Η Mehrgarh θεωρείται πλέον ως ο πρόδρομος της κοιλάδας του Ινδικού Πολιτισμού, εμφανίζοντας μία ολόκληρη ακολουθία από τον πρώτο οικισμό και την έναρξη της γεωργίας, ως την ώριμη του Πολιτισμού Harappan.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως πολλά από τα ευρήματα έχουν μυκηναϊκά χαρακτηριστικά, ώστε να μπορούμε να συμπεράνουμε ή να υποθέσουμε πως ενδεχομένως πρόκειται για ένα μυκηναϊκό οικισμό…

Tags
Back to top button