Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιαπωνία: Μεθυσμένος πιλότος προκάλεσε καθυστέρηση 18 ωρών σε πτήση

Ο πιλότος είχε προγραμματιστεί να πετάξει από τη Χονολουλού των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο Chubu Centrair στην κεντρική Ιαπωνία στις 28 Αυγούστου, αλλά δήλωσε ασθένεια την ημέρα της αναχώρησης και αργότερα παραδέχτηκε ότι είχε πιει στο ξενοδοχείο του πριν από την πτήση, ανέφερε το ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο FNN.

Ως αποτέλεσμα, η γραμμή Χονολουλού-Ναγκόγια και δύο άλλες πτήσεις με προορισμό την Ιαπωνία καθυστέρησαν για περίπου 18 ώρες, ενώ βρέθηκε αντικαταστάτης πιλότος.

Περίπου 630 επιβάτες επηρεάστηκαν, σύμφωνα με το Kyodo News.

Ο πιλότος στη συνέχεια απολύθηκε από τα καθήκοντά του, ανέφερε το Mainichi.

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τους πελάτες μας και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που προκλήθηκαν», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία. «Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά υπόψη, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι συνέβη ενώ βρισκόμασταν ήδη υπό διοικητική καθοδήγηση λόγω πολλαπλών περιστατικών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών που σχετίζονται με το αλκοόλ, και εργαζόμασταν για την αποτροπή επανάληψης».

Το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά παραβιάσεων που σχετίζονται με το αλκοόλ και αφορούν το πλήρωμα της Japan Airlines.

Τον Δεκέμβριο του 2024, το υπουργείο εξέδωσε στον αερομεταφορέα ειδοποίηση βελτίωσης της επιχείρησης μετά από περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώθηκε ότι οι πιλότοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ εντός 12 ωρών από την έναρξη της υπηρεσίας, παραβιάζοντας τους εσωτερικούς κανόνες.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε τότε ότι παρόλο που «η πτήση αναχώρησε αφού επιβεβαίωσε ότι το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του πληρώματος του πιλοτηρίου ήταν 0,00mg/l, σημειώθηκε ότι το πλήρωμα είχε καταναλώσει αλκοόλ που υπερέβαινε το όριο που είχε οριστεί για 12 ώρες πριν από την έναρξη της πτητικής υπηρεσίας και παρατηρήθηκε ακατάλληλη συμπεριφορά από το πλήρωμα».

Tags
Back to top button