Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
X-Files

ΗΠΑ: Τους προσεχείς μήνες η δημοσιοποίηση της έκθεσης για τα ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα

Πρώην αξιωματούχος των εθνικών μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ανέφερε σε συνέντευξή του ότι μια επερχόμενη κυβερνητική έκθεση για τα UFO θα περιλαμβάνει πληροφορίες «που δεν μπορούν εύκολα να εξηγηθούν».

Συγκεκριμένα, ο πρώην διευθυντής πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ, ο οποίος υπηρέτησε στην κυβέρνηση Τραμπ από τον Μάιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021, είπε στη δημοσιογράφο Μαρία Μπαρτιρόμο του Fox News ότι η έκθεση περιλαμβάνει πληροφορίες που είναι δύσκολο να εξηγηθούν.

Ο Ράτκλιφ είπε ότι τόσο οι πιλότοι του Ναυτικού όσο και της Αεροπορίας των ΗΠΑ αλλά και δορυφόροι έχουν καταγράψει «πολλές περισσότερες» εμφανίσεις άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων από ό,τι έχει δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, τα άγνωστα αντικείμενα πραγματοποίησαν «κινήσεις που είναι δύσκολο να αναπαραχθούν και δεν έχουμε την τεχνολογία, ή ταξιδεύουν με ταχύτητες που υπερβαίνουν το φράγμα του ήχου, χωρίς να δημιουργηθεί ηχητική έκρηξη».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ με πληροφορίες από το Popularmechanics, όταν ένα αεροσκάφος αυξάνει την ταχύτητά του, τα κύματα πίεσης συσσωρεύονται πάνω του και τελικά συγκεντρώνονται σε ένα μόνο κύμα. Όταν το αεροπλάνο ξεπερνά αυτό το κύμα και κινείται γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου, προκαλεί μια ξαφνική αλλαγή στην πίεση, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί την ηχητική έκρηξη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν υπάρχουν διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα που να υποδηλώνουν ότι ένα αεροσκάφος μπορεί να σπάσει το ηχητικό φράγμα χωρίς να παράγει ηχητική έκρηξη. Ο Ράτκλιφ παραδέχτηκε ότι το Πεντάγωνο δεν μπορεί να εξηγήσει ορισμένες από αυτές τις θεάσεις.

«Μερικές φορές αναρωτιόμαστε αν οι αντίπαλοί μας έχουν τεχνολογίες που είναι λίγο πιο μπροστά»

«Πάντα ψάχνουμε μια εύλογη εξήγηση», είπε. «Μερικές φορές αναρωτιόμαστε αν οι αντίπαλοί μας έχουν τεχνολογίες που είναι λίγο πιο μπροστά από αυτό που νομίζαμε. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου δεν έχουμε καλές εξηγήσεις», είπε.

Ο Ράτκλιφ είπε στη δημοσιογράφο του Fox ότι ήθελε να βγάλει αυτές τις πληροφορίες και να τις αποχαρακτηρίσει, πριν φύγει από τη θέση του στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης Τραμπ. «Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να κατεβάσουμε τα αρχεία σε μία νέα μη ταξινομημένη μορφή αρκετά γρήγορα, ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτά».

Η έκθεση, που θα εκδοθεί από το υπουργείο Άμυνας και τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Πράγματι, το 2021 αναμένεται να είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές για τη δημοσιοποίηση νέων στοιχείων σχετικά με αυτά τα άγνωστα εναέρια αντικείμενα, ειδικά μετά την αποχαρακτήριση των τριών βίντεο του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Τον Αύγουστο του 2020, το υπουργείο Άμυνας ενέκρινε επίσημα την ίδρυση μιας ειδικής ομάδας διερεύνησης άγνωστων εναέριων φαινομένων (UAPTF). Το αμερικανικό υπουργείο ίδρυσε αυτή την ομάδα για να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τη φύση και την προέλευση των αντικειμένων αυτών.

«Η αποστολή της ειδικής ομάδας είναι να εντοπίσει, να αναλύσει και να καταγράψει αυτά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», είχε δηλώσει η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σου Γκοφ.

 

 

 

Tags
Back to top button