Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Σχεδίασε τη δολοφονία του για να εισπράξει την ασφάλεια ο γιος του

Ο Άλεξ Μέρντοου, ο δικηγόρος από τη Νότια Καρολίνα που οργάνωσε τη δολοφονία του ώστε ο γιος του να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλειας ζωής, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για κατάχρηση των χρημάτων από τον διακανονισμό που συνδέεται με τον θάνατο της οικιακής βοηθού του, το 2018.

Ο 53χρονος Μέρντοου πυροβολήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου από τον Κέρτις Έντουαρντ Σμιθ, αλλά για… κακή του τύχη, επέζησε. Τον περασμένο μήνα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ομολόγησε πως είχε αναθέσει στον Σμιθ να τον σκοτώσει. Του ασκήθηκε δίωξη για ασφαλιστική απάτη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Ο συνήγορός του υποστηρίζει ότι ο 53χρονος οργάνωσε τη δολοφονία του επειδή είχε πέσει σε κατάθλιψη μετά τον θάνατο της συζύγου του και του άλλου γιου του, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο έξω από το εξοχικό τους.

Σοκ στις ΗΠΑ με γυναίκα που δάγκωσε αστυνομικό έξω από το Καπιτώλιο

Οι αρχές της Νότιας Καρολίνας γνωστοποίησαν σήμερα ότι ο Μέρντοου συνελήφθη την Πέμπτη στη Φλόριντα, με την κατηγορία της ιδιοποίησης χρημάτων από τον διακανονισμό για τον θάνατο της Γκλόρια Σάτερφιλντ, της οικιακής βοηθού της οικογένειας. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μόλις βγήκε από ένα κέντρο αποτοξίνωσης στο Ορλάντο και τον οδήγησαν σε μια τοπική φυλακή. Θα παραμείνει εκεί μέχρι να αποφανθούν οι δικαστικές αρχές της Φλόριντας αν θα τον στείλουν πίσω στη Νότια Καρολίνα.

Η οικιακή βοηθός πέθανε το 2018 όταν «σκόνταψε και έπεσε» μέσα στο σπίτι των Μέρντοου.

Υπ. Πολιτικής Προστασίας: Tο ζήτημα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών θεμέλιο στο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ

Η αμερικανική κοινή γνώμη παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον την υπόθεση του Μέρντοου, την πτώση ενός διαπρεπούς δικηγόρου, η οικογένεια του οποίου είχε επί δεκαετίες εξέχουσα θέση στον νομικό κόσμο της Νότιας Καρολίνας. Οι συνήγοροί του ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι ο πελάτης τους θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα και ότι λυπάται που οι ενέργειές του παρεμπόδισαν την προσπάθεια να λυθεί το μυστήριο γύρω από τους φόνους της συζύγου και του γιου του.

Τον Σεπτέμβριο η αστυνομία άνοιξε μια άλλη έρευνα σε βάρος του Μέρντοου αφού ο προηγούμενος εργοδότης του, η νομική εταιρεία Peters, Murdaugh, Parker, Eltzroth, & Detrick, τον κατηγόρησε για κατάχρηση.

Tags
Back to top button